ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole

ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole
scris 10 feb 2020

Elevii din învățământul obligatoriu, dar și profesional și liceal, vor avea gratuitate pentru transportul local în comun de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul rutier județean și interjudețean, feroviar și naval. Totodată, toți elevii vor intra gratuit la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă sau film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.

Suzuki își extinde gama de modele hibrid si devine primul producator care comercializeaza doar modele hibrid 12V si 48V. Time to Hybrid! CITEȘTE ȘI Suzuki își extinde gama de modele hibrid si devine primul producator care comercializeaza doar modele hibrid 12V si 48V. Time to Hybrid!

Prevederile au fost adoptate luni de Senat, în calitate de for decizional al Parlamentului, prin amendarea Legii educației, iar pentru a intra în vigoare mai trebuie doar promulgate de șeful statului.

INTERVIU Eugen Voicu, acționar majoritar Certinvest, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Eugen Voicu, acționar majoritar Certinvest, despre premium în business

Conform unei legi promulgate anul trecut, ultimele două clase de liceu vor deveni parte a învățământului obligatoriu începând cu acest an.

Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business? CITEȘTE ȘI Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business?

”Elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate pentru transportul local în comun de suprafață naval și subteran precum și pentru transportul rutier județean și interjudețean, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic”, stabilește proiectul adoptat, conform unor amendamente depuse de senatorii PSD.

Consiliile județene și consiliile locale vor organiza transportul public în vederea asigurării transportului elevilor spre școli.

A fost înlocuit astfel articolul din lege care prevedea că elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe toate formele de transport local în comun. 

ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole

Nouă obligație pentru șoferi, pregătită de introducere pe drumurile naționale CITEȘTE ȘI Nouă obligație pentru șoferi, pregătită de introducere pe drumurile naționale

Totodată, ”elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educației, prin  unitățile de învățământ la care sunt școlarizați, pe bază de abonament sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 52 de călătorii dus-întors pe an dacă locuiesc la internat sau în gazdă”.

Acum, legislația prevede doar decontarea în limita unui abonament pe o distanță nu mai mare de 50 km sau contravaloarea a doar 8 călătorii dus-întors pe semestru.

De asemenea, conform unei alte prevederi adoptate, ”elevii beneficiază de gratuitate pentru accesul la muzee, la concere, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice”.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport
elevi
gratuitate
gratis
liceu
muzee
teatru
opera
lege
parlament