Un Boeing 777 aparținând companiei ruse Rossiya aterizează de urgență la Moscova, în urma unei probleme la motor

Un Boeing 777 aparținând companiei ruse Rossiya aterizează de urgență la Moscova, în urma unei probleme la motor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2021

Un avion de tip Boeing 777 aparținând companiei ruse Rossiya a fost nevoit să aterizeze de urgență vineri la Moscova, în urma unei probleme la motor, la mai puțin de o săptămână după un incident spectaculos la un reactor al unei aeronave asemănătoare în Statele Unite, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În timpul zborului cargo 4520 Hong Kong-Madrid, s-a detectat o funcționare defectuoasă a senzorului de control al motorului”, a declarat pentru AFP compania într-un comunicat, precizând că ”echipajul a decis să aterizeze de urgență pe aeroportul Șeremetievo”, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

”Aterizarea a avut loc normal. Avionul își va relua zborul către Madrid după ora (locală) 12.00 (11.00, ora României)”, anunță Rossiya, o filială a companiei publice ruse Aeroflot.

Site-uri specializate în urmărirea zborurilor au confirmat că aeronava este un Boeing 777.

Săptămâna trecută, un reactor al unui Boeing 777 exploatat de compania americană United Airlines a luat foc la puțin tmp după decolare din Denver, în vestul Statelor Unite, și a pierdut învelișul acestuia.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

În timp ce avionul se întorcea de urgență la aeroport, o ”ploaie” de fragmente a căzut într-o zonă rezidențială din Denver.

Peste 120 de avione de tip Boeing 777 echipate cu anumite motoare Pratt&Whitney (PW4000) au fost imobilizate în lume după acest incident spectaculos.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Acest incident reprezintă o nouă lovitură pentru Boeing, a cărui reputație a fost afectată dur de eșecurile noului său avion de mediu-curier 737 MAX, implicat în două accidente apropiate, soldate cu 346 de morți, al cărui zbor a fost interzis timp de aproape doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 777
rossiya