Un grup chinez, care vrea să se extindă spre Europa de Est, a câștigat contractul pentru modernizarea unui sector din centura Capitalei

Un grup chinez, care vrea să se extindă spre Europa de Est, a câștigat contractul pentru modernizarea unui sector din centura Capitalei
scris 26 feb 2018

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că asocierea Sinohydro – Nord Vest Infrastructură și Servicii a câștigat contractul pentru modernizarea sectorului DN2 - A2 al centurii Capitalei, proiect estimat la 233 milioane lei (50 milioane euro), fără TVA.

Durata contractului este de 123 luni, din care 15 luni perioada de execuție și 108 luni perioada de notificare a defecțiunilor - garanție conform duratei ofertate.

Contractul va fi semnat după terminarea perioadei de depunere a contestațiilor sau după soluționarea contestațiilor, dacă va fi cazul, potrivit CNAIR.

CNAIR, atenționare pentru șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria: Cod roșu și portocaliu de vreme rea, cu închiderea circulației în zonele vizate CITEȘTE ȘI CNAIR, atenționare pentru șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria: Cod roșu și portocaliu de vreme rea, cu închiderea circulației în zonele vizate

Obiectul principal al contractului este de executie a lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din centura Bucureștiului, sectorul DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750).

Lucrările vor consta, în principal, în creșterea capacității de la 2 la 4 benzi de circulație – câte 2 pe sens – și în eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum și prin reabilitarea pasajelor și a podurilor existente pe aceste sectoare.

Sinohydro, grup de construcții cu sediul la Beijing, face parte din grupul chinez Sinohydro Corporation, implicată și în construcții de hidrocentrale din lume, cu o cotă de 50% din piața internațională a energiei hidroelectrice.

Grupul, controlat de statul chinez și fondat în 2009, are astăzi circa 130.000 angajați și proiecte în derulare în Asia, Africa și America, dar căutând acum și piețe potențiale noi în Europa de Est, cu afaceri anuale de peste 34 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura capitalei
sinohydro
nord vest