Un proiect al BMW pentru baterii destinate vehiculelor electrice cu autonomie mare a obținut o finanțare britanică de 26,2 milioane de lire sterline

Un proiect al BMW pentru baterii destinate vehiculelor electrice cu autonomie mare a obținut o finanțare britanică de 26,2 milioane de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2021

Un proiect al BMW pentru baterii destinate vehiculelor electrice cu autonomie mare a obținut o finanțare de 26,2 milioane de lire sterline din partea industriei auto și a guvernului britanic, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul din Oxford, numit BMW-UK-BEV, este unul dintr-un total de patru care vor fi finanțare prin intermediul unui concurs numit Advanced Propulsion Centre Collaborative Research and Development, scrie News.ro.

VIDEO Metroul de pe Magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni CITEȘTE ȘI VIDEO Metroul de pe Magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni

Proiectul BMW se concentrează pe o bateria destinată vehiculelor electrice ”care să rivalizeze cu autonomia motoarelor cu combustie internă”.

Astfel, acest proiect va ”dezvolta cel mai mare pachet de baterii al BMW Group pentru a ofeir o performanță superioară la costuri competitive”.

Marea Britanie vrea să oprească vânzarea de automobile și vehicule comerciale noi pe benzină și motorină din 2030, iar lansarea unor tehnologii capabile să mărească autonomia vehicuelor electrice este crucială.

Printre altele, aceste tehnologii vor ajuta la contestarea percepțiilor din jurul ”anxietății autonomiei”, sau a ideii să vehiculele electrice nu sunt capabile să efectueze călătorii pe distanțe lungi fără să se descarce și să rămână blocate.

Pe lângă BMW, celelalte proecte de succes care vor beneficia de finanțarea totală de 91,7 milioane de euro sunt Brunel, care vrea să dezvolte motoare cu combustie internă alimentate cu hidrogen, Celeritas, care urmează să dezvolte baterii cu încărcare ultrarapidă și Reecorner, care vrea să reproiecteze vehiculele electrice comerciale ușoare și medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
baterii