Vânzările auto în SUA, afectate de reducerea producției și de problemele din lanțurile de aprovizionare

Vânzările auto în SUA, afectate de reducerea producției și de problemele din lanțurile de aprovizionare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2021

Vânzările auto în SUA ar urma să scadă în august, deoarece deficitul global de semiconductori și răspândirea rapidă a variantei Delta a COVID-19 au afectat stocurile de la dealeri, estimează firmele de consultanță J.D. Power și LMC Automotive, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea se așteaptă la un declin de 14,3% al livrărilor de mașini noi în august, la 987.100 unități, comparativ cu perioada similară din 2020, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Deficitul global de semiconductori continuă să afecteze industria auto, iar producătorii auto sunt nevoiți să reducă producția, în pofida cererii solide.

"Cererea globală de vehicule utilitare ușoare rămâne sub presiune din cauza presiunilor asupra stocurilor, provocate de lipsa semiconductorilor și de problemele din lanțurile de aprovizionare", a apreciat Jeff Schuster, de la LMC.

În prezent, dealerii au aproximativ 942.000 vehicule în stoc, față de aproximativ trei milioane, în urmă cu doi ani, arată datele J.D. Power și LMC Automotive.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

"Industria nu are suficiente stocuri la dealeri pentru a face față cererii solide din partea consumatorilor. Consecința este scăderea vânzărilor de vehicule deși prețurile tranzacțiilor sunt ridicate", a explicat Thomas King, de la J.D. Power.

Nici în septembrie cele două firme de consultanță nu se așteaptă la o îmbunătățire, în condițiile în care producătorii auto încă reduc producția iar problemele din lanțurile de aprovizionare vor persista.

J.D. Power și LMC Automotive au înrăutățit estimările privind vânzările globale de vehicule utilitare ușoare cu două milioane de unități, la 83,8 milioane de unități.

Piața auto din SUA este a doua cea mai mare din lume, după China.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Luna aceasta, președintele SUA, Joe Biden, a făcut un pas spre îndeplinirea obiectivului său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu un decret care prevede ca jumătate dintre toate noile vehicule vândute în 2030 să fie electrice, o decizie care are sprijinul marilor producători auto americani și străini.

Administrația a propus de asemenea noi standarde privind emisiile vehiculelor care vor reduce poluarea până în 2026, începând cu modelele din 2023.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Ținta de 50%, care nu este obligatorie din punct de vedere juridic, a câștigat sprijinul producătorilor auto americani și străini, care susțin că pentru îndeplinirea ei sunt necesare fonduri guvernamentale de miliarde de dolari.

General Motors, Ford și Stellantis NV au anunțat într-un comunicat că până în 2030 aspiră "să ajungă la vânzări de 40-50% din volumele anuale de vehicule electrice în SUA". Cei trei producători auto din Detroit susțin că țintele agresive privind vânzările de vehicule electrice pot fi îndeplinite doar cu subvenții guvernamentale de miliarde de dolari, rețele de stații de încărcare, investiții în cercetare-dezvoltare, subvenții pentru extinderea capacităților de producție pentru vehicule electrice și a lanțurilor de aprovizionare în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
masini