Vânzările de autovehicule Volkswagen în SUA au scăzut cu 4% la 11 luni

Vânzările de autovehicule Volkswagen în SUA au scăzut cu 4% la 11 luni
scris 2 dec 2015

Vânzările de autovehicule marca Volkswagen în SUA au scăzut cu 4% în primele 11 luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2014, la 318.484 unități, pe fondul scandalului în care grupul auto este implicat, transmite presa internațională.

În luna noiembrie, vânzările de automobile VW au scăzut cu 24,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 23.882 de mașini, cel mai redus nivel din acest an, cu excepția lunii ianuarie, scrie USA Today.

Ca urmare a neregulilor descoperite la VW, autoritățile americane au obligat producătorul german să oprească vânzarea mai multor tipuri de autovehicule, ceea ce explică declinul semnificativ pe care livrările de mașini Volkswagen l-a înregistrat luna trecută.

VW este implicat într-un scandal uriaș după ce agenția de mediu din SUA a acuzat grupul auto că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
emisii
scandal
vanzari