Vânzările de mașini electrice au crescut în Europa în urma înăspririi obiectivelor privind emisiile

Vânzările de mașini electrice au crescut în Europa în urma înăspririi obiectivelor privind emisiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2021

Una din nouă mașini noi vândute pe piața europeană anul trecut a fost un vehicul electric sau hibrid plug-in, livrările de automobile cu emisii scăzute au crescut în pofida pandemiei COVID-19, care a afectat semnificativ evoluția pieței auto, se arată într-un raport publicat de Agenția Europeană de Mediu (AEM), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tendința ascendentă a vânzărilor de vehicule electrice a dus la un declin de 12% al emisiilor medii de dioxid de carbon (CO2) ale mașinilor noi vândute în 2020 în Europa, comparativ cu 2019, o modificare substanțială după ce în precedenții trei ani s-a înregistrat o creștere a emisiilor, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

A fost cel mai semnificativ declin anual al emisiilor începând din 2010, când UE a introdus standardele privind pentru emisiile de COD ale mașinilor.

Din cele 11,6 milioane de mașini noi înmatriculate în UE, Islanda, Norvegia și Marea Britanie anul trecut, 11% erau complet electrice sau vehicule electrice hibride plug-in, conform datelor provizorii. Ponderea acestor vehicule în vânzările de mașini noi s-a triplat, de la 3,5% în 2019.

Vânzările au crescut după ce țări ca Franța și Germania au inclus anul trecut subvențiile pentru achiziționarea de vehicule electrice în planurile lor de redresare în urma pandemiei.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Deși vânzările totale de mașini noi au scăzut în 2020, pe piața europeană livrările de vehicule electrice sau hibride plug-in au urcat la peste un milion de unități.

Grupul de lobby Transport & Environment susține că datele publicate marți demonstrează că obiectivele privind emisiile funcționează, dar a cerut Bruxelles-ului să propună standarde care să ducă la interzicerea vânzărilor de mașini noi pe benzină și motorină până în 2035.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
vanzari