Accident în Mexic: Cel puțin 53 de morți și zeci de răniți, după ce un camion s-a răsturnat

Accident în Mexic: Cel puțin 53 de morți și zeci de răniți, după ce un camion s-a răsturnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2021

Cel puțin 53 de migranți au murit și mai multe zeci au fost răniți după ce camionul în care erau transportați s-a răsturnat pe o autostradă în Mexic, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Accidentul a avut loc joi, pe o autostradă ce duce spre capitala statului Chiapas, și este unul dintre cele mai grave care au avut loc în Mexic, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Camionul era supraaglomerat, iar din primele date anunțate de procuratură 53 de oameni au murit, bărbați, femei și copii, iar dintre cei aproximativ 60 răniți trei se află în stare critică.

Nu este confirmată naționalitatea lor, însă martorii au spus că majoritatea sunt din Honduras și Guatemala. Oamenii se îndreptau spre Statele Unite.

Din informațiile obținute, camionul mergea cu viteză mare și, la o curbă, s-a lovit de un pod pietonal după ce șoferul a pierdut controlul. În camion se aflau cel puțin 107 oameni.

Directorul departamentului de pompieri din Chiapas, Marco Antonio Sánchez, a spus că victimele au fost duse la trei spitale cu ambulanțe, dar și în camionete.

Președintele guatemalez Alejandro Giammattei a scris pe Twitter: „Regret profund tragedia din statul Chiapas și îmi exprim solidaritatea față de familiile victimelor, cărora le vom oferi toată asistența consulară necesară, inclusiv repatrierea”.

Migranții plătesc sume mari pentru a ajunge din Guatemala în statul mexican Puebla, iar în acesta caz, potrivit unor surse apropiate victimelor accidentului, undeva între 2.500 și 3.500 de dolari. Din centrul Mexicului, de regulă aceștia sunt preluați de alți traficanți care promit că îi duc în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
accident
mexic