VIDEO Autoritățile au început scoaterea oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia

VIDEO Autoritățile au început scoaterea oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia
scris 24 nov 2019

Autoritățile au început scoaterea oilor aflate pe nava care s-a răsturnat în Portul Midia și la bordul căreia erau 14.000 de animale. Acestea sunt aduse la țărm, în țarcul de unde au fost încărcate pe ambarcațiunea respectivă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, pompierii au început scoterea oilor de la bordul navei care s-a răsturnat în Portul Midia, relatează News.ro.

Astfel, echipele de intervenție se deplasează cu șalupele lângă ambarcațiunea respectivă, câteva oi sunt urcate acolo, ajung la țărm și sunt duse în țarcul de unde fuseseră încărcate pe ambarcațiune. De asemenea, tot pompierii vor urma să scoată și oile care s-au înecat în urma acestui incident.

Incendiu la mall, în Capitală. Persoane evacuate din Sun Plaza, după ce focul a izbucnit în parcarea subterană CITEȘTE ȘI Incendiu la mall, în Capitală. Persoane evacuate din Sun Plaza, după ce focul a izbucnit în parcarea subterană

La această operațiune participă și două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă.

Sursa citată menționează că la fața locului au ajuns și reprezentanții Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), cu  nava Hercules și două șalupe. Autoritățile întind două rânduri de baraje antipoluare și unul de forță, iar concomitent se încarcă pe șalupe oile vii.

Autoritățile vor încerca ulterior reducerea unghiului de înclinare a navei și repunerea acesteia pe poziție pentru a putea fi remorcată la cheu.

O navă cu 22 de membri ai echipajului, care avea la bord 14.000 de oi, s-a răsturnat duminică, în jurul prânzului, în Portul Midia.

VIDEO Persoane dispărute și răniți, în urma inundațiilor de pe Coasta de Azur. Atenționare de călătorie CITEȘTE ȘI VIDEO Persoane dispărute și răniți, în urma inundațiilor de pe Coasta de Azur. Atenționare de călătorie

La fața locului au fost trimise o ambulanță a Serviciului Județean, o autospecială, un container multirisc și o ambarcațiune.

Toate persoanele aflate la bord au fost salvate, au precizat reprezentanții ISU, care au completat că una dintre acestea a suferit un șoc hipotermic primind îngriji medicale din partea unui echipaj de ambulanță.

Toți marinarii de la bord sunt sirieni, iar nava trebuia să ajungă în Libia.

viewscnt
Afla mai multe despre
oi
nava
port midia
rasturnare
scoatere