VIDEO China testează o mașină zburătoare alimentată de magneți, capabilă să atingă o viteză de 230 de kilometri pe oră

VIDEO China testează o mașină zburătoare alimentată de magneți, capabilă să atingă o viteză de 230 de kilometri pe oră
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

Cercetătorii chinezi de la Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu, provincia Sichuan, au efectuat recent teste rutiere pentru mașini modificate, care folosesc magneți pentru a pluti la 35 de milimetri deasupra unei șine conductoare, potrivit agenției de de presă chineze Xinhua, citată de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceștia au echipat mașinile cu magneți puternici, fixați pe podeaua vehiculului, permițându-le să leviteze peste o șină conductoare de aproape cinci mile lungime, scrie News.ro.

Fosta RATB vrea autobuze supraetajate pentru turiști CITEȘTE ȘI Fosta RATB vrea autobuze supraetajate pentru turiști

În total au fost testate opt mașini, iar la unul din teste au fost atinse viteze de aproximativ 230 de kilometri pe oră, potrivit raportului.

Testele au fost efectuate de autoritățile guvernamentale de transport pentru a studia măsurile de siguranță pentru conducerea la viteză mare.

Dar Deng Zigang, unul dintre profesorii universitari care au dezvoltat vehiculele, a declarat agenției de presă că utilizarea levitației magnetice pentru vehiculele de pasageri are potențialul de a reduce consumul de energie și de a crește autonomia vehiculelor. Acest lucru ar putea fi util pentru problemele industriei de vehicule electrice, legate de ”anxietatea de gamă” sau atunci când consumatorii se tem că nu vor putea finaliza o călătorie cu un vehicul electric fără a rămâne fără energie.

Unele trenuri comerciale au folosit levitația magnetică sau ”maglev”, care implică electrificarea unui câmp magnetic pentru a împinge sau trage vehiculele la viteze mari, încă din anii 1980.

China, Japonia și Coreea de Sud folosesc în prezent trenuri maglev.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană propune tăierea a 65% din fondurile europene ale Ungariei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană propune tăierea a 65% din fondurile europene ale Ungariei

Anul trecut, China a inaugurat un tren glonț maglev în Qingdao, provincia Shandong, care poate atinge o viteză maximă de 373 de mile pe oră.

Teoretic, tehnologia maglev permite deplasarea la viteză mare fără a utiliza atâta energie ca puterea tradițională a motorului, din cauza lipsei de frecare.

Tehnologia a fost propusă pentru proiectele hyperloop ale companiilor The Boring Company, a miliardarului Elon Musk, și Virgin Hyperloop One, deșinută de Richard Branson.

Cercetătorii au explorat potențialul mașinilor maglev de mai bine de un deceniu, Volkswagen proiectând un concept de mașină flotantă în 2012.

Dar potențialele probleme de siguranță trebuie încă să fie rezolvate. De exemplu, ce se întâmplă dacă o mașină care călătorește cu viteză mare deviază de la calea sa magnetică sau este doborâtă de un vehicul nemagnetic?

Mai există și problema foarte dificilă a infrastructurii: construirea unei rețele naționale de autostrăzi electromagnetice ar dura probabil ani de zile și ar avea nevoie de o investiție publică masivă în orice țară, notează AutomoBlog.

Provocările ar putea merita să fie depășite: ”o epocă a magnetismului” ar putea revoluționa industria energetică și ar putea ajuta la lupta împotriva schimbărilor climatice, potrivit unei postări pe LinkedIn din 2018 a lui George Sassine, vicepreședinte la Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare în Energetică din New York.

”Deși sună a ficțiune științifico-fantastică, s-ar putea foarte bine ca aceasta să fie viața noastră de zi cu zi în 50 de ani”, a scris el.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini