VIDEO Cum arată acum drumul din beton către podul Giurgiu-Ruse - prima „autostradă nemțească” din România

VIDEO Cum arată acum drumul din beton către podul Giurgiu-Ruse - prima „autostradă nemțească” din România
scris 17 nov 2021

Șoseaua este supranumită „autostrada nemțească”, deoarece este construită din beton, cu utilaje aduse din Germania.

Este vorba de un proiect-pilot în România.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Nou drum expres va ocoli orașul și va ajunge direct în vama cu Bulgaria. Intenția era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual din aprilie 2022, scrie Hotnews.ro.

Noile imagini de pe șantier arată stadiul fizic destul de avansat al lucrărilor, dar pun totuși sub semnul îndoielii o eventuală deschidere a traficului în acest an. Drumul vine cu o noutate: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Scrioșteanu declara recent după o vizită pe șantier că drumul de legătură DN5 - Podul Prieteniei, un proiect de 5,72 km lungime, profil 2x2 cu parapet median va fi „prima «autostradă nemțească» din România”, făcând aluzie la tehnologia folosită pentru așternerea betonului, potrivit Hotnews.ro.

„Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania, pentru prima dată în România. Cu ajutorul lor, se toarnă până la 1.300 de mc de beton pe zi. Până acum s-au turnat 13.500, dintre cei aproximativ 33.700 de mc ai drumului”, spunea Scrioșteanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
giurgiu-ruse
drum