Elon Musk s-a plictisit de aglomerația din Los Angeles. Nou-înființata Boring Company vrea să mute traficul în subteran

Elon Musk s-a plictisit de aglomerația din Los Angeles. Nou-înființata Boring Company vrea să mute traficul în subteran
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mai 2017

Departe de a fi plictisitoare, the Boring Company (joc de cuvinte de la englezescul to bore – a fora; a plictisi), unul dintre cele mai recente proiecte inițiate de miliardarul antreprenor Elon Musk, își propune să soluționeze problema traficului din aglomeratul oraș american Los Angeles cu ajutorul unei rețele de tuneluri supraetajate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla, SpaceX, Neuralink și, din decembrie anul trecut, al Boring Company, a prezentat câteva detalii despre noul proiect la o conferință TED Talk.

Potrivit lui Musk, șoferii din Los Angeles vor putea evita aglomerația din timpul orelor de vârf prin intermediul unui sistem de tuneluri care ar include până la 30 de niveluri subterane. Un scurt videoclip prezentat pe site-ul companiei arată cum automobilele sunt coborâte în subteran cu ajutorul unei platforme metalice, deplasarea prin tunel fiind efectuată pe șine electrice.

Platforma, pe care Musk o numește “skate” (“patină”), atinge o viteză maximă de 130 mile/oră (209 km/oră).

 

The Boring Company a început deja construcția la un tunel demonstrativ pe terenul SpaceX, însă Musk va avea nevoie de un permis din partea autorităților din Los Angeles pentru extinderea proiectului, scrie Business Insider.  

Obținerea autorizației de construcție nu reprezintă singurul obstacol. Săpatul tunelurilor este un proces costisitor și anevoios, însă Musk spune că va încerca să reducă cheltuielile și durata de execuție cu ajutorul unui utilaj care să foreze tunelul și să ranforseze pereții acestuia în același timp.

O primă victorie pentru compania care își propune să mute în subteran traficul din Los Angeles ar fi ca utilajul de săpat tuneluri să îl întreacă pe Gary, “melcul de companie” al echipei care se ocupă de proiect.

Tesla vrea să își dubleze rețeaua de stații Supercharger până la finele anului. În România, americanii ar putea deschide 3 stații CITEȘTE ȘI Tesla vrea să își dubleze rețeaua de stații Supercharger până la finele anului. În România, americanii ar putea deschide 3 stații

"Avem un melc de companie, pe nume Gary (…), capabil să se deplaseze cu o viteză de 14 ori mai mare decât utilajuj de săpat. Vrem să îl întrecem pe Gary", a glumit Musk.

Musk a adăugat că noul proiect îl ține ocupat cam 2-3% din timp, echipa care lucrează la dezvoltarea acestuia fiind formată din stagiari și angajați part-time.

Între timp, Tesla, singura companie condusă de Musk listată la bursă, se pregătește de lansarea automobilului electric de serie Model 3, care va avea un preț de pornire de 35.000 dolari, dar și de prezentarea, în luna septembrie, a camionului electric Tesla Semi.

Tot în a doua parte a anului, un automobil Tesla fără șofer va face o călătorie între Los Angeles și New York, a spus Musk la TED Talk, citat de MarketWatch.

În ceea ce privește Neuralink, al nouălea proiect din portofoliul antreprenorului miliardar (după Zip2, PayPal, SpaceX, Tesla, SolarCity, Hyperloop, OpenAI și The Boring Company), acesta va crea o interfață creier-computer care va ajuta, în primă fază, la tratarea unor afecțiuni ale creierului, iar ulterior va fi folosită pentru “comunicări telepatice consensuale”, potrivit detaliilor prezentate de Musk luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
boring company
trafic
fluidizare
tuneluri
tesla