VIDEO Fiat Chrysler a prezentat noua familie de SUV-uri Jeep Wagoneer și Grand Wagoneer

VIDEO Fiat Chrysler a prezentat noua familie de SUV-uri Jeep Wagoneer și Grand Wagoneer
scris 4 sep 2020

Fiat Chrysler Automobiles a prezentat noua sa familie de SUV-uri Jeep Wagoneer și Grand Wagoneer, iar șeful brandului Jeep a declarat că vrea să atingă sau să depășească vânzările modelelor concurente fabricate de General Motors (GM), transmite Reuters.

Din punctul de vedere al imaginii de lux, ”dorim să depășim Range Rover”, a afirmat într-un interviu președintele brandului Jeep, Christian Meunier, scrie News.ro.

Din punctul de vedere al companiilor, dorim să depășim GMC și Cadillac”, a mai spus acesta.

VIDEO & FOTO Prima confirmare oficială a lansărilor Sandero și Logan, plus un al treilea model CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Prima confirmare oficială a lansărilor Sandero și Logan, plus un al treilea model

Gamele de modele GMC Yukon al grupului GM și Cadillac Escalade sunt lidere în privința vânzărilor pe segmentul SUV-urilor. Anul trecut, GMC a vândut aproape 75.000 de automobile Yukon. Cadillac  a comercializat 35.424 de vehicule Escalade, în timp ce brandul Lincoln al Ford a vândut 18.656 de automobile Navigator, în 2019.

SUV-urile de lux reprezintă unul dintre cele mai profitabile segmente în industria auto globală.

Prețurile vehiculelor Wagoneer și Grand Wagoneer pot varia îmtre 60.000 de euro și 100.000 de euro, fiind comparabile cu cele ale gamelor Escalade și Yukon, a spus Meunier.

Majoritatea acestor vehicule sunt comercializate pe piața nord-americană, iar unele în Orientul Mijlociu.

Brandul Jeep al Fiat Chrysler nu a intrat pe acest segment de zeci de ani. În absența Jeep, Cadillac Escalade al GM, GMC Yukon și modelele Expedition și Lincoln Navigator ale Ford au dominat segmentul din America de Nord.

Modelele Range Rover ale Jaguar Land Rover au definit segmentul premium al pieței SUV-urilor de lux din America de Nord și alte piețe.

Vehicule atât de mari cum este Grand Wagoneer, care derivă din camioneta Ram, sunt o raritate în China, cea mai mare piață auto din lume. Modelele Wagoneer și Grand Wagoneer vor fi construite într-o fabrică de lângă Detroit, ceea ce este un handicap pentru vânzările în China.

Cu toate acestea, Meunier a spus că ”există o oportunitate pntru China pe care o vom testa în următoarele săptămâni”.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
jeep wagoneer
grand wagoneer