VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6

VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6
scris 25 nov 2021

Unul dintre cele mai populare pickup-uri din lume, Ford Ranger, are o nouă generație, prezentată oficial de constructorul american, cu motoare puternice diesel. Modelul va avea și o versiune VW, dezvoltată pe aceeași platformă.

Noul Ford Ranger continuă tradiția companiei în segmentul de pickup-uri, fiind alternativa de clasă medie la mult mai puternicul F150 și derivatele sale, care este cel mai vândut automobil din SUA. Dezvoltat mai ales pentru piețele din Europa și alte continente, unde F150 nu-și găsește locul din cauza dimensiunilor sale, Ranger nu renunță la puternicele motoare diesel.

Ford numește noul său model „cel mai inteligent, versatil și capabil Ranger de până acum”, bazându-se pe tehnologia pe care mașina o înglobează, atât la nivel de asistență și infotainment, cât și la capcitățile de lucru ale pickup-ului.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

„Cu Ranger, avem o mare familie extinsă de zeci de ani”, a declarat Jim Farley, președinte și director executiv, Ford Motor Company. „Acest pick-up a fost întotdeauna un partener de încredere pentru proprietarii de afaceri mici, fermieri, familii, aventurieri, flote comerciale și multe altele, din peste 180 de piețe din întreaga lume”.

În Europa, noul Ford Ranger vine chiar la finalul acestui an, pentru comenzi, iar livrările vor începe în prima parte a anului viitor.

Ford Ranger are o cotă de piață dominantă, în Europa, cu aproape 40% din segmentul de pickup-uri (45.539 unități în septembrie), unde puțini concurenți reușesc să supraviețuiască. Și pe piața din România, Ford Ranger este lider pe segmentul său, cu o cotă de 39,5%. Potrivit informațiilor transmise de Ford, 72% din vânzările Ranger din România sunt înregistrate de versiunile superioare, Limited, Wildtrak, MS-RT și Raptor. Versiunea Ford Performance Ranger Raptor a însumat 30% din total vânzări, în 2021.

Ford spune că proiectul noului Ranger a fost condus de o echipă din Australia, care a lucrat cu designeri și ingineri din toată lumea, pentru dezvoltarea noului model.

„Echipa noastră s-a concentrat pe un singur obiectiv – să facă din acest Ranger, cel mai dur și capabil vehicul pe care l-am creat vreodată”, a spus Graham Pearson, director de program pentru vehicule Ranger. Designul noului model este mai agresiv decât cel anterior, cu o nouă grilă și faruri în forma literei C, cu matrice LED.

Volkswagen Golf, afectat de criză, iese din Top 10 al vânzărilor europene după zeci de ani de supremație. Marile companii pierd mii de mașini pe zi CITEȘTE ȘI Volkswagen Golf, afectat de criză, iese din Top 10 al vânzărilor europene după zeci de ani de supremație. Marile companii pierd mii de mașini pe zi

Șasiul noului Ranger are un ampatament mai lung cu 50 mm și un ecartament de asemena mai mare cu 50 mm, oferind mai mult spațiu pentru pasageri, marfă dar și pentru motor. Ford nu vorbește despre motorizare electrică explicit, dar spune că noul compartiment al motorului „ajută Ranger să fie pregătit pentru alte tehnologii de propulsie”.

O noutate la acest capitol, pentru Ranger, este motorul turbo-diesel de 3.0 litri, un V6 care se adaugă motorizărilor de 2.0 litri, mono-turbo și bi-turbo.

În privința transmisiei, mașina va avea două sisteme de tracțiune integrală: un sistem electronic de cuplare din mers sau un nou sistem avansat de tracțiune integrală permanentă.

La interior, clienții vor avea la dispoziție un ecran de 10,1 sau 12 inci, conectat la sistemul SYNC™ 4 de la Ford, dar și la celelalte sisteme elctronice de asistență. Sistemul a preluat inclusiv o serie de comenzi care se aflau până acum pe bord, de-acum fiind prezente pe ecranul tactil.

Noul Ford Ranger va fi construit în Thailanda și Africa de Sud, începând cu 2022.

VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6

VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6

viewscnt
Afla mai multe despre
ford ranger
lansare noul ranger
motor v6 ford ranger