VIDEO & FOTO Noul Ford Tourneo Connect, versiunea de pasageri a lui Transit, prezentat în premieră. De când apare în România

VIDEO & FOTO Noul Ford Tourneo Connect, versiunea de pasageri a lui Transit, prezentat în premieră. De când apare în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 oct 2021

Ford Tourneo Connect, versiunea de pasageri a modelului comercial Transit Connect, are o nouă generație, prezentată de companie în premieră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cele mai vândute vehicule comerciale pentru pasageri, Ford Tourneo Connect, a primit o nouă generație, dezvoltată pe o nouă platformă, care ar trebui să permită și propulsia electrică, astfel încât compania americană să—și respecte ținta de electrificare.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Noul Ford Tourneo, un monovolum derivat din caroseria de transport mărfuri, dedicat în special transportului de pasageri, dar capabil să fie utilizat pentru diferite activități, vine cu o serie de noutăți care îmbunătățesc semnificativ calitățile acestui model. Pe de o parte, platforma aduce tehnologii noi, inclusiv tracțiunea integrală în premieră și o nouă transmisie automată, pe de altă parte tehnologiile de conectare și control disponibile aduc acest model în secolul digitalizării. Este important de menționat însă faptul că noul Tourneo este rezultatul parteneriatului dintre Ford și VW. Modelul a fost dezvoltat pe baza platformei pe care este construit și VW Caddy, iar producția acestui model se va muta din Spania, în Polonia, în uzina celor de la VW.

VIDEO & FOTO Noul Ford Tourneo Connect, versiunea de pasageri a lui Transit, prezentat în premieră. De când apare în România

„Noul Tourneo Connect este primul dintr-o nouă generație interesantă de vehicule Tourneo de la Ford. Noul său design actualizat, versatilitatea cu șapte locuri și noua tehnologie de tracțiune integrală, precum și caracteristicile sale de conectivitate foarte importante oferă o combinație câștigătoare pentru clienții noștri”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Am luat calitățile pe care clienții le prețuiesc și le-am ridicat la un alt nivel; am construit un nou Tourneo Connect, pregătit pentru orice provocare - indiferent dacă este vorba de muncă sau joacă.”

Tourneo Connect oferă șapte locuri atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și pe cele cu ampatament lung L2. Al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate, pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. De asemenea, scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri.

Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă până la 3,1 m3 volum de încărcare în modelele L2 și 2,6 m3 în modelele L1.

Designul, constrâns de forma specfică vehiculelor comerciale, preia o serie de elemente estetice regăsite la gama de pasageri a mărcii, în special în zona blocurilor optice.

În habitaclu, Tourneo Connect oferă opțional un display digital pentru informațiile de bord, precum și standard un display de 8,25 inci, cu opțiune pentru unul de 10 inci, pentru navigație, climatizare și audio și alte funcții.

La capitolul asistență, Tourneo vine cu noi pachete de tehnologie, precum cel de asistență activă la parcare plus asistență la ieșirea din parcare, care poate identifica automat manevra de parcare din spațiile de parcare perpendiculare și paralele în timp ce șoferul controlează accelerația, frânarea și selecția treptelor. De asemenea, asistența la remorcare asigură un plus de ajutor șoferilor în situații cheie.

Producția de automobile din România mai păstrează doar un mic avans față de 2020, după un declin puternic și în septembrie. Dacia și Ford, sever afectate de criza de semiconductori CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România mai păstrează doar un mic avans față de 2020, după un declin puternic și în septembrie. Dacia și Ford, sever afectate de criza de semiconductori

Gama de motorizări pe benzină și diesel este și ea de proveniență VW, având un consum redus, începând de la 4,9 l/100km și emisii de CO2 de la 127 g/km. 1 Pe lângă faptul că aduce pentru prima dată tracțiunea integrală vehiculului pentru activități multiple, gama de propulsoare oferă și o opțiune de transmisie automată atât pentru motoarele pe benzină, cât și pentru cele diesel disponibilă pe toate variantele de ampatament.

VIDEO & FOTO Noul Ford Tourneo Connect, versiunea de pasageri a lui Transit, prezentat în premieră. De când apare în România

Motorizările oferite includ un motor pe benzină EcoBoost de 1.5 litri, 114 CP și 220 Nm cuplu, și două pe motorină EcoBlue, de 122 CP și 320 Nm cuplu sau 112 CP și 280 Nm cuplu. Toate modelele sunt dotate standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Alternativ, este disponibilă cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj PowerShift cu șapte trepte.

Tracțiunea integrală este disponibilă la modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 122 CP cu cutie de viteze manuală cu șase trepte. Noul model va fi disponibil în România începând de anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford tourneo connect