VIDEO & FOTO Porsche a lansat noul 911 Targa, cea mai extravagantă caroserie, cu un preț de 134.000 de euro

VIDEO & FOTO Porsche a lansat noul 911 Targa, cea mai extravagantă caroserie, cu un preț de 134.000 de euro
scris 20 mai 2020

Noua generație a supersportivei Porsche 911 are de acum și a treia variantă de caroserie, Targa, care aduce laolaltă exotismul unei decapotabile cu trăsăturile sportive ale unui coupe.

După ce constructorul de mașini sport de lux Porsche a lansat anul trecut noua generație 911, cu caroseriile coupe și, apoi, cabrio, acum a venit rândul versiunilor Targa 4 și Targa 4S, cu tracțiune integrală. Acestea aduc același sistem sofisticat de decapotare, automatizat, care se bazează pe un cadru solid, care conferă rigiditate mașinii, și acoperișul rabatabil care se pliază în portbagaj, sub lunetă. Astfel, mașina oferă pasagerilor senzația de libertate specifică unui cabrio, dar păstrează caracterul sportiv al mașinii, regăsit în cazul coupe-ului. Potrivit datelor Porsche, acoperișul se deschide și se închide în 19 secunde.

Motorizarea celor două 911 Targa, 4 și 4S, se bazează pe motorul în șase cilindri, de 3.0 litri, biturbo, care asigură 385 CP, cu accelerație de 4,2 secunde, pe Targa 4, și 450 CP, pe Targa 4S, cu accelerație de 3,6 secunde. Viteza maximă este de 289 km/h pentru Targa 4 și 304 km/h pentru Targa 4S.

Motorul este însoțit în echiparea standard de transmisia cu dublu ambreiaj și 8 trepte PDK, precum și de sistemul inteligent de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM). Opțional, 911 Targa 4S poate fi comandat și cu noua transmisie manuală cu 7 trepte, inclusiv pachetul Sport Chrono. De asemenea, gama de dotări a ambelor modele 911 include tehnologii noi avansate, precum sistemul Porsche InnoDriv și tempomatul adaptiv cu funcție de ajustare a distanței. Funcția avansată Smartlift permite programarea gărzii la sol pentru ajustarea la utilizarea cotidiană. Gama este completată cu variatele dotări Porsche Tequipment, precum și cu noile opțiuni de personalizare oferite de Porsche Exclusive Manufaktur.

INFOGRAFICE Piața auto în UE: cea mai mare scădere din istorie. România, printre țările cu rezultate bune, Dacia, printre mărcile cele mai afectate CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Piața auto în UE: cea mai mare scădere din istorie. România, printre țările cu rezultate bune, Dacia, printre mărcile cele mai afectate

Noile modele 911 Targa dispun, de asemenea, în echiparea standard de sistemul ajustabil electronic de amortizare PASM (Porsche Active Suspension Management). Acest sistem adaptează automat caracteristicile amortizoarelor la situația de mers curentă, optimizând confortul la rulare și manevrabilitatea. La fel ca la toate modelele 911 ale celei de-a opta generații, și variantele Targa dispun în echiparea standard de Porsche Wet Mode. Astfel, senzorii din pasajele roților frontale detectează umiditatea crescută a carosabilului, caz în care îi recomandă șoferului, în baza unui semnal comunicat la bord, să comute manual în Wet Mode.

Potrivit Prosche România, noile modele 911 Targa vor intra pe piață la începutul lunii august, iar prețurile vor începe de la 134.053,50 euro pentru 911 Targa 4 și de la 149.528,26 euro pentru 911 Targa 4S (inclusiv TVA 19% și specificații naționale).

VIDEO & FOTO Porsche a lansat noul 911 Targa, cea mai extravagantă caroserie, cu un preț de 134.000 de euro

VIDEO & FOTO Porsche a lansat noul 911 Targa, cea mai extravagantă caroserie, cu un preț de 134.000 de euro

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche 911
noul 911
porsche targa
preturi porsche 911