FOTO SEAT lansează două noi vehicule electrice sub brandul CUPRA

FOTO SEAT lansează două noi vehicule electrice sub brandul CUPRA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 mar 2021

CUPRA Tavascan va fi un nou automobil electric al companiei SEAT, care își mută astfel centrul de greutate către noul brand. Compania cere sprijinul guvernului spaniol și al UE, pentru vehiculele electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania spaniolă SEAT, care aparține grupului VW, a confirmat că în 2024 va lansa un nou automobil electric, numit Tavascan, precum și „un vehicul urban electric”, care va face parte din „segmentul 20 – 25.000 de euro” și va face electromobilitatea accesibilă. „Acest proiect urmează să devină catalizatorul pentru transformarea industriei auto spaniole. Sprijinul guvernului spaniol și al Uniunii Europene este necesar”, a declarat Wayne Griffiths, CEO-ul SEAT. Anunțul vine la câteva zile după ce Dacia a lansat, inclusiv în Spania, modeul Spring, cel mai ieftin automobil electric din Europa.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Marca CUPRA s-a desprins de SEAT după ce timp de mulți ani a fost doar o echipare sportivă a mașinilor sale. Anul trecut, Cupra a lansat primul său model independent, SUV-ul Formentor, care a devenit foarte popular în Europa. Strategia VW Group prevede ca, în următoarea perioadă, SEAT să se concentreze pe dezvoltarea CUPRA, ca marcă upmarket, astfel încât să permită poată permite aplicarea unor prețuri mai mari.

Afacerile online: creștere sau stagnare? CITEȘTE ȘI Afacerile online: creștere sau stagnare?

În aceste condiții, nu este o surpriză faptul că primul SUV al SEAT va fi un CUPRA. De altfel, și primul automobil electric dezvoltat pe platforma electrică a grupului VW, MEB, a fost prezentat inițial ca un concept al SEAT și apoi anunțat ca model CUPRA.

Noul SUV electric ce a fost anunțat acum, Tavascan, precum și al doilea model anunțat, „automobilul urban”, sunt anunțate în contextul discuțiilor tot mai aprofundate pe marginea accesării unor ajutoare financiare de către SEAT, pentru construirea unei uzine de baterii și pentru dezvoltarea de vehicule cu propulsie electrică.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

„Ținta SEAT SA nu este doar să producă vehicule electrice, ci și să fie lider în dezvoltarea întregului proiect pentru VW Group”, transmite SEAT. „Planul nostru este să transformăm Centrul Tehnic, singurul de acest fel din sudul Europei și un obiectiv esențial de cercetare și dezvoltare pentru regiune”, a declarat șeful SEAT. Credem că acesta este parte din responsabilitatea noastră de a electrifica Spania. 70 de ani în urmă, am pus această țară pe roți. Ținta noastră, acum, este să punem Spania pe roți electrice”.

Modelul urban, despre care nu au fost oferite prea multe detalii, va fi lansat în 2025 și se dorește a fi un proiect de volum. Acesta va veni după Cupra Tavascan, planificat să fie lansat cu un an înainte, și la 4 ani după CUPRA El Born, ce va fi lansat în acest an.

„Visul nostru va deveni realitate: CUPRA TAvascan va fi realitate. Bazat pe platforma MEB a VW Group, va fi desenat și dezvoltat în Barcelona și va ajunge în Europa și pe alte piețe în 2024”, a mai explicat Griffiths.

FOTO SEAT lansează două noi vehicule electrice sub brandul CUPRA

FOTO SEAT lansează două noi vehicule electrice sub brandul CUPRA

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
cupra electric
suv electric
cupra el born