VIDEO Japonia a testat un tren de mare viteză capabil să ajungă la 360 km/h

VIDEO Japonia a testat un tren de mare viteză capabil să ajungă la 360 km/h
scris 16 mai 2019

Un prototip al următoarei generații de trenuri de mare viteză Shinkansen a fost testat joi în prezența presei și a atins 320 de kilometri pe oră, viteza maximă pentru actualele modele Shinkansen.

Purtând numele de cod ALFA-X, trenul cu zece vagoane și un "nas" foarte lung, cu o formă aerodinamică, va deveni cel mai rapid tren de mare viteză din lume, capabil să atingă 360 km/h atunci când va intra în exploatare, în primăvara anului 2031, a informat compania feroviară East Japan Railway, scrie Agerpres.

VIDEO HBO a difuzat primele imagini ale ultimului episod Game of Thrones CITEȘTE ȘI VIDEO HBO a difuzat primele imagini ale ultimului episod Game of Thrones

Producția acestui prim exemplar de tren de mare viteză a fost finalizată luna aceasta la un cost de 10 miliarde yeni (80 milioane euro). Testele au început săptămâna trecută, însă testul care s-a derulat joi între Sendai și Morioka, două orașe din nordul Japoniei, a fost primul la care a avut acces și media.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tren
japonia