VIDEO Podul suspendat de la Brăila: a fost montat ultimul tablier. Cum arată acum „Golden Gate-ul” de peste Dunăre

VIDEO Podul suspendat de la Brăila: a fost montat ultimul tablier. Cum arată acum „Golden Gate-ul” de peste Dunăre
scris 28 iun 2022

​Montarea ultimului tablier al Podului suspendat de la Brăila s-a încheiat. Începând de săptămâna viitoare, peste 200 de sudori vor lucra la fixarea definitivă a segmentelor care cântăresc împreună peste 22.000 de tone, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Astăzi am ridicat ultimul segment de tablier, al 86-lea element constructiv al acestui proiect. Încheiem o etapă extrem de importantă din acest proiect, după care va urma cea de sudură a tablierului. Momentan, tablierul este montat în sistem de prindere provizoiu, după care va urma partea de sudură, prevăzută să pornească la începutul lunii iulie. După ce vom finaliza procesul de realizare a geometriei finale, cu sudura efectivă, se va aplica hidroizolația pe partea de tablier, pe partea de suprastructură, urmând apoi să asfaltăm toată lungimea podului, până la ancoraj. Suntem într-un ritm accelerat, pentru a îndeplini termenul asumat, respectiv luna decembrie a acestui an", a declarat reprezentantul antreprenorului, ing. Viorel Eșanu, citat de Hotnews.

DNA: Șeful ISCIR recunoaște că a cerut câte 1.000 de euro subalternilor pentru a-i menține în funcție CITEȘTE ȘI DNA: Șeful ISCIR recunoaște că a cerut câte 1.000 de euro subalternilor pentru a-i menține în funcție

Probele de siguranță vor începe imediat ce podul va fi finalizat, respectiv după ce va fi instalat parapetul, realizat marcajul și montate sistemele de siguranță și de iluminat.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

VIDEO TVR

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
braila