VIDEO Poliția americană a dat publicității filmarea accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber

VIDEO Poliția americană a dat publicității filmarea accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber
scris 22 mar 2018

Poliția din Tempe, Arizona, a publicat pe Twitter un video care combină filmarea din două unghiuri a accidentului mortal în care a fost implicat un autovehicul autonom Uber.

Filmul este compus dintr-o filmare care arată drumul și una în care apare supraveghetorul uman, cel care are rolul de a interveni în cazul în care apare o situație de urgență ca aceasta.

Ambele filmări, care au împreună 22 de secunde, se opresc exact înainte de momentul impactului.

Accidentul s-a petrecut noaptea, iar pe prima filmare se poate vedea că victima a apărut brusc în fața mașinii, traversând prin loc nepermis cu o bicicletă.

Autoritățile și instituțiile publice au primit voie de la Guvern să cumpere automobile electrice, de până la 35.000 euro, în cadrul programului Rabla Plus CITEȘTE ȘI Autoritățile și instituțiile publice au primit voie de la Guvern să cumpere automobile electrice, de până la 35.000 euro, în cadrul programului Rabla Plus

În cea de-a doua filmare, în care apare supraveghetorul Rafaela Vasquez, în vârstă de 44 de ani, se vede cum acesta privește mai mult în jos (probabil la telefonul mobil), fiind la rândul său surprins de apariția pietonului.

Filmarea confirmă prima declarație a o poliției, în care se spunea că mașina autonomă nu a frânat pentru a preveni accidentul.

De aici și numeroasele întrebări legate de tehnologia folosită de mașinile autonome. Cea mai importantă dintre aceste întrebări este de ce, cu toți senzorii și camerele din dotare, autovehiculul nu a depistat pietonul angajat în traversare sau dacă a făcut-o de ce nu a frânat?

Accidentul în care a fost implicată mașina celor de la Uber este și primul accident mortal produs de un autovehicul autonom.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
accident