VIDEO Prima TV Lucrările la noua stație de metrou au început cu o pauză

VIDEO Prima TV Lucrările la noua stație de metrou au început cu o pauză
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2021

A fost dat startul lucrărilor la noua stație de metrou a magistralei Pipera-Berceni, dar, "tipic românesc", acestea au debutat cu o pauză, relatează Prima TV. Imediat după inaugurarea șantierului, muncitorii și-au luat liber și s-au odihnit. Între timp însă, traficul pe artera cu patru benzi a fost restricționat pe o porțiune de 500 de metri. Chiar dacă lucrările au început cu o pauză, autoritățile spun că termenul de finalizare a lucrării nu va fi depășit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Cu un început lent, stația Tudor Arghezi va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou, și Șoseaua de Centură. Pe lângă devierea căilor de utilități aflate în trama stradală, lucrarea a mai debutat și cu o pauză. Pentru că inaugurarea a fost una obositoare, un grup de 4 muncitori a început să așeze meticulos semnele de atenționare pentru șoferi, în timp ce se formau deja coloane de mașini pe ambele sensuri de mers.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Însă, pentru felul în care au început lucrurile pe noul șantier, ne putem aștepta ca termenul de finalizare să fie depășit, la fel cum s-a întâmplat și în cazul metroului din Drumul Taberei. Pe hârtie, proiectul este unul măreț. Noua linie de metrou va avea 1,6 kilometri și va dispune de șase zone de acces pietonal, dintre care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj subteran, arată Prima TV.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Tot în doi ani, în apropiere ar trebui să fie amenajată o parcare de tip park and ride cu 6 sute de locuri, pentru a fi folosită de toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

PayPoint, noua aplicație de gestiune a facturilor și plăților online CITEȘTE ȘI PayPoint, noua aplicație de gestiune a facturilor și plăților online

Costurile investiției se ridică la 50 de milioane de euro. Dintre aceștia, 15 procente vin din fondurile Primăriei Sectorului 4, iar restul de 85%, din fonduri europene nerambursabile. Proiectul ar trebui să fie gata în 2023, însă, conform experienței infrastructurii românești, întârzierile par deja să bată la ușă, după felul în care au început lucrările.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
berceni