VIDEO Prima TV: Test cu primul autobuz electric ”Made in RO”

VIDEO Prima TV: Test cu primul autobuz electric ”Made in RO”
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2021

Locuitorii din Brăila vor putea merge curând cu un autobuz electric, fabricat în totalitate în România. Deocamdată, mașina este în perioada de testare, iar localnicii au ocazia, până pe 2 iulie, să se plimbe gratuit prin oraș. Producătorul va trimite autovehiculul și în străinătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele testele cu prototipul produs în totalitate în România au început pe 13 mai, la Oradea. UpCity, fabricat la Baia Mare, are o capacitate de 83 de locuri și autonomie de 200 până la 380 de kilometri, iar podeaua și intrările sunt joase, pentru un acces facil. După probele din vestul țării, încep acum cele de la Brăila. Cursele sunt gratuite, până pe 2 iulie, arată Prima TV.

ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor

Marea provocare a fost alegerea bateriei. Alimentarea autobuzului cu electricitate durează între 2 și 4 ore. 

Prețul atuobuzului UpCity variază între 350 și 450.000 de euro. Primăria din Brăila a contractat deja, cu fonduri europene, 16 mașini electrice de la firme din străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
test
autobuz electric