VIDEO Un autocar se strecoară "la milimetru" printre mașinile staționate pe ambele părți ale carosabilului străzii-parcare Arthur Verona din centrul Capitalei

VIDEO Un autocar se strecoară "la milimetru" printre mașinile staționate pe ambele părți ale carosabilului străzii-parcare Arthur Verona din centrul Capitalei
scris 21 ian 2019

Șoferul unui autocar a reușit să se strecoare "la milimetru" cu vehiculul său, duminică seară, printre autoturismele parcate pe ambele părți ale carosabilului străzii Pictor Arthur Verona din centrul Capitalei, sectorul 1, iar ulterior să vireze dreapta pe Bulevardul Magheru și să-și continue drumul.

Imaginile surprinse de Profit.ro aseară, în jurul orei 20:50, arată că principala dificultate de manevră, pentru șoferul autocarului, a fost reprezentată de o Dacie parcată destul de prost pe dreapta străzii în sensul de mers al autocarului, aproape de intersecția cu Magheru.

Staționarea mașinilor pe carosabilul de pe Verona, din Zona 1 a Bucureștiului, este legală, aici funcționând o parcare oficială cu plată, care se întinde până la intersecția cu strada Pitar Moș, potrivit Direcției Parcaje din cadrul Administrației Străzilor. Supravegherea facilității și încasarea taxei de parcare se fac de către angajați ai Companiei Municipale Parking București SA, deținută de municipalitate.

După cum a relatat Profit.ro, Primăria Generală a Municipiului București intenționează să înceapă ridicarea mașinilor staționate neregulamentar pe carosabilul drumurilor publice aflate pe rețeaua principală de străzi a Capitalei, pentru decongestionarea traficului, serviciul urmând a fi prestat de către Compania Municipală Managementul Traficului București SA, controlată de municipalitate și care este una dintre cele 20 de firme din holdingul Primăriei ale căror hotărâri CGMB de înființare au fost anulate recent de instanța de judecată.

Asta după ce Primăria Sectorului 3 a început să ridice mașinile staționate neregulamentar pe străzile din sector în vara anului trecut. Potrivit datelor Primăriei Generale, în 2017, în București erau înmatriculate 1.274.000 de autovehicule și alte 155.000 în județul Ilfov, iar anul trecut numărul autoturismelor din Capitală a crescut cu peste 30.000.

Proiectul de hotărâre CGMB privind privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București a primit, în cadrul dezbaterii sale publice, peste 100 de comentarii din partea celor interesați, cele mai multe defavorabile.

"Cu siguranță nu spun nici o noutate atunci când menționez faptul că în București, în orice sector, este un dezastru din punct de vedere al locurilor de parcare. Având în vedere lipsa acestora în comparație cu numărul de autovehicule, nu credeți că, înainte de a dispune ridicarea mașinilor, ar trebui cel puțin să propuneți o soluție pentru locuri de parcare și să oferiți o alternativă? În caz contrar, această propunere, din punctul meu de vedere, este abuzivă. În ultimii ani nu am vazut nici măcar o inițiativă de îmbunătățire a locurilor de parcare: cât de complicat este să faceți o clădire cu parcări etajate care să fie și plătite?", este unul dintre comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de parcare
ambuteiaj
blocaj trafic
parcare
parcari
parcari cu plata
parcari bucuresti
administratia strazilor
autocar
parcare arthur verona
strada arthur verona
bulevardul magheru