VIDEO Volvo Trucks a început să testeze vehicule care folosesc ”pile de combustie alimentate cu hidrogen”

VIDEO Volvo Trucks a început să testeze vehicule care folosesc ”pile de combustie alimentate cu hidrogen”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2022

Volvo Trucks a început să testeze vehicule care folosesc ”pile de combustie alimentate cu hidrogen”, firma suedeză susținând că autonomia lor s-ar putea extinde până la 1.000 de kilometri, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, cu sediul central la Göteborg, a declarat că realimentarea vehiculelor va dura mai puțin de 15 minute, scrie News.ro.

CONFIRMARE Asigurătorul digital Hellas Direct, cu operațiuni în Grecia și Cipru, vine în România. \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Asigurătorul digital Hellas Direct, cu operațiuni în Grecia și Cipru, vine în România. "Ne place să revizuim, să provocăm și să învățăm"

Programele pilot pentru clienți sunt programate să înceapă în următorii câțiva ani, iar comercializarea este ”planificată pentru ultima parte a acestui deceniu”.

Pilele de combustie pentru vehicule vor fi furnizate de cellcentric, o societate mixtă cu Daimler Truck care a fost înființată în martie 2021.

”Camioanele electrice cu pile de combustie alimentate cu hidrogen vor fi potrivite în special pentru distanțe lungi și sarcini grele, care necesită energie”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Pe lângă vehiculele cu celule de combustibil cu hidrogen, Volvo Trucks – care face parte din Grupul Volvo – a dezvoltat și camioane electrice cu baterii.

Electrificarea camioanelor grele destinate transporturilor pe distanțe lungi prezintă propriul set unic de dificultăți.

Global EV Outlook pentru 2021 al Agenției Internaționale pentru Energie a descris transportul pe distanțe lungi ca având nevoie de ”tehnologii avansate pentru încărcare de mare putere și/sau baterii mari”.

Concurența în sector a crescut în ultimii ani.

Accentul acordat de Volvo Trucks asupra tehnologiilor cu emisii zero o va pune în competiție cu companii precum Tesla și partenerul de companie mixtă Daimler Truck, care dezvoltă camioane electrice.

La fel ca Volvo Trucks, Daimler Truck se concentrează atât pe vehiculele electrice cu baterie, cât și pe vehicule pe hidrogen.

Într-un interviu acordat anul trecut la CNBC, Martin Daum, președintele consiliului de administrație al Daimler Truck, a fost întrebat despre dezbaterile între celula de combustibil electrică cu baterie și cea cu hidrogen.

”Noi alegem ambele pentru că ambele... au sens”, a răspuns el, înainte de a explica cum ar fi adecvate diferite tehnologii în diferite scenarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo trucks
hidrogen