VW ID.3 a stabilit un nou record de autonomie, cu o singură încărcare, depășind cu 100 km valoarea oficială

VW ID.3 a stabilit un nou record de autonomie, cu o singură încărcare, depășind cu 100 km valoarea oficială
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 aug 2020

Noul automobil electric al Volkswagen, ID.3, a reușit, în cadrul unui test de uzină, să depășească toate recordurile de consum ale acestui model de până acum, pe un traseu care a pornit de la uzina din Zwickau (Germania) și s-a încheiat în Elveția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen ID.3 a parcurs oficial 531 de kilometri cu o singură încărcare de baterie, după cum arată datele transmise de companie, la finalul unui test. Mașina a fost încărcată în uzina din Zwickau, în care a fost produsă, și a rămas fără curent electric în baterie după 531 de kilometri, în zona localității Schaffhausen. Valoarea oficială a autonomiei declarată de constructor pe metodologia WLTP, impusă de UE, este de 420 km. Valoarea obținută în test depășește astfel cu peste 100 de km această autonomie.

Modelul utilizat în acest test de consum a fost luat direct de pe bandă și este o versiune 1st Pro Performance, cu baterie de 58 kWh, cu un motor care asigură o putere de 204 CP. Mașina a fost condusă de Felix Egolf, un elvețian pasionat de astfel de teste, cunoscute și sub termenul de hipermiling, care se referă la capacitatea de a „scoate” din bateriile vehiculelor maxim posibil.

„Acest automobil are de toate, este compact dar spațios, are un design cool, aproape futuristic și un coeficient aerodinamic redus”, a declarat Felix Egolf, la sosirea în Schaffhausen. El a mai explicat că a încercat să folosească toate tehnicile pe care le cunoaște, inclusiv să meargă în siajul camioanelor, însă prezența echipei de filmare, cameraman și reporter (250 kg cu tot cu echipament) dar și faptul că au fost pornite navigația, luminile de zi, i-au afectat performanța. Consumul mediu a fost de 10,9 kWh/100 km, față de 15,4 – 14,5 kWh/100 km, cât este consumul oficial al mașinii.

FOTO Renault Clio, mașina de care se leagă istoria Dacia Logan, a împlinit 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Renault Clio, mașina de care se leagă istoria Dacia Logan, a împlinit 30 de ani

În total, traseul parcurs de Felix Egolf la volanul lui ID.3 a acoperit 44% autostrăzi și 56% pe drumuri simple. Viteza medie a fost de 56 km/h, traseul fiind parcurs în aproximativ 9 ore.

Reprezentanții companiei spun că stilul folosit de Egolf nu este neapărat același din traficul de zi cu zi, dar performanța reușită arată cât de mari sunt resursele acestui model. Directorul de tehnologie și logistică de la uzina din Zwickau, Reinhard de Vries spune și că această experiență este un mesaj puternic pentru echipa ID.3.

Volkswagen ID.3 este primul automobil electric construit de compania germană pe platforma dedicată, MEB, pe care urmează să fie lansate și alte modele. Prezentat în premieră anul trecut, ID.3 a intrat în producție la sfârșitul anului trecut și va începe să fie livrat în septembrie, primilor 30.000 de clienți careu au comandat mașina

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.3
record consum id.3
autonomie id3
autonomie masini electrice