VW va prezenta un nou membru al familiei de mașini electrice I.D. pe celebrul traseu Pikes Peak

VW va prezenta un nou membru al familiei de mașini electrice I.D. pe celebrul traseu Pikes Peak
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mar 2018

Volkswagen își intensifică eforturile de marketing pentru vehiculele electrice produse sub numele de I.D., prin dezvoltarea unui vehicul sport, I.D. R Pikes Peak, realizat în colaborare de divizia de performanță R Gmbh și colegii de la Motorsport. Mașina, propulsată exclusiv electric, va parcurge celebrul traseu Pikes Peak, din Colorado.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

I.D. R Pikes Peak este noua provocare pentru Volkswagen, un automobil sport complet electric, realizat de divizia de performanță a mărcii, R Gmbh, în colaborare cu VW Motorsport, care are ca scop promovarea familiei I.D. și a vehiculelor electrice realizate de companie sub acest nume.

VW I.D. R Pikes Peak este un vehicul electric cu tracțiune integrală, bazat pe motoare electrice, despre care nu au fost, însă, oferite prea multe detalii deocamdată. Cursa va avea loc pe 24 iunie, iar pilot va fi Romain Dumas, cunoscut din campionatele de anduranță, în care a pilotat pentru Porsche sau Audi.  

„Vrem să fim în fruntea electromobilității cu Volkswagen și familia I.D.”, a precizat Frank Welsch, șeful pentru dezvoltare din Board-ul companiei. „Să concurezi în cea mai faimoasă cursă de viteză în coastă din lume nu are doar un scop simbolic, ci este și un test valoros pentru dezvoltarea generală a mașinilor electrice”.

Volkswagen anunță oficial: premiera mondială a noului Touareg, pe 23 martie, la Beijing și la București. Clienții români își pot rezerva un exemplar chiar de la SIAB CITEȘTE ȘI Volkswagen anunță oficial: premiera mondială a noului Touareg, pe 23 martie, la Beijing și la București. Clienții români își pot rezerva un exemplar chiar de la SIAB

Cursa de coastă Pikes Peak, supranumită și „Curs în nori”, are o trăsătură aparte, datorită altitudinii la cae se desfășoară. Cu o lungime de 20 de kilometri, traseul începe la 2.800 de metri altitudine și se încheie la nu mai puțin de 4.300 de metri. Șoseaua parcurge 156 de viraje, unele dintre acestea fiind extrem de strânse.

I.D. R  Pikes Peak nu este primul vehicul electric care a participat la această cursă, recordul de viteză fiind stabilit de un vehicul denumit e0 PP100, produs de Drive e0, o companie cu sediul în Letonia, care produce prototipuri electrice pentru companii partenere. Timpul stabilit pe Pikes Peak în 2016 a fost de 8.57.118 minute, de pilotul Rhys Millen

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
masini electrice
pikes peak