Volkswagen a înmatriculat în Germania 6 avioane înregistrate inițial în Insulele Cayman

Volkswagen a înmatriculat în Germania 6 avioane înregistrate inițial în Insulele Cayman
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2017

Volkswagen a înmatriculat în Germania 6 avioane care fuseseră inițial înregistrate în Insulele Cayman, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, care a confirmat un articol apărut în publicația Welt am Sonntag, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt a spus că măsura a fost luată în baza unor noi reglementări ale Uniunii Europene, care stipulează că avioanele trebuie înmatriculate la autoritățile teritoriului unde sunt staționate, scrie News.ro.

Volkswagen a negat anterior că avioanele au fost înregistrate în Insulele Cayman din motive fiscale, precizând că este vorba doar despre mai puțină birocrație.

FOTO Unul din dealerii Mercedes sparge gheața cu noul X-Class și îl vinde înainte de lansarea oficială în România CITEȘTE ȘI FOTO Unul din dealerii Mercedes sparge gheața cu noul X-Class și îl vinde înainte de lansarea oficială în România

Cel mai mare productor auto european avea în proprietate un Airbus A319 pentru membrii conducerii, dar avionul a fost vândut în urma scandalului dieselgate din 2015, care a costat până în prezent Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Volkswagen deține în prezent 9 avioane, dintre care 7 erau înregistrate în Insulele Cayman. Unul dintre aceste avioane urmează să fie vândut, a precizat purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
avioane
insulele cayman