Volkswagen intenționează să construiască în acest an 800.000 de mașini complet electrice, în întreaga lume

Volkswagen intenționează să construiască în acest an 800.000 de mașini complet electrice, în întreaga lume
scris 13 mai 2022

Volkswagen intenționează să construiască în acest an 800.000 de mașini complet electrice, în întreaga lume, și 1,3 milioane în 2023, a anunțat producătorul auto, în timp ce lucrează pentru ca jumătate din producția sa globală să fie complet electrică până în 2030, transmite Reuters.

Producătorul autor german este optimist că în acest an va atinge țintele europene referitoare la emisii, în ciuda circumstanțelor dificile pentru producția de mașini, a declarat directorul de vânzări Hildegard Wortmann, vânzările de mașini electrice fiind în creștere, chiar dacă livrările totale sunt în scădere, scrie News.ro.

EY aniversează 30 de ani în România și pune în lumină tema progresului CITEȘTE ȘI EY aniversează 30 de ani în România și pune în lumină tema progresului

Vorbind în timpul adunării generale anuale a producătorului auto, directorul general Herbert Diess a spus că este momentul ideal pentru o ofertă publică inițială (IPO) a producătorului de mașini sport Porsche, care este planificată pentru al patrulea trimestru al acestui an.

O decizie finală cu privire la intrarea Porsche în Formula 1 era încă nesoluționată, a declarat Oliver Blume, șeful producătorului de mașini sport. Volkswagen a declarat în aprilie că VW și mărcile Porsche și Audi sunt deschise să intre în clasa internațională de curse, dar Diess a spus săptămâna trecută că au existat unele diviziuni în rândul consiliului de conducere, dar că mărcile au susținut în cele din urmă argumentul pentru implicare.

Volkswagen se așteaptă ca afacerea sa cu vehicule electrice să fie la fel de profitabilă ca cea cu mașini care consumă combustibili fosili mai devreme decât era planificat, a spus Herbert Diess.

Volkswagen se aștepta anterior să-și egaleze marjele de profit ale vehiculelor cu motor cu combustie cu cele aduse de vânzările de vehicule electrice în doi până la trei ani, dar producătorul auto se află într-o poziție financiară solidă pentru a face acest lucru mai devreme, a spus Diess, în pofida unui mediu economic dificil.

”Ne așteptăm ca afacerea cu mobilitatea electrică să fie la fel de profitabilă ca și cea cu motoare cu ardere mai devreme decât era planificat”, a spus Diess, vorbind alături de restul consiliului de administrație la adunarea anuală a acționarilor producătorului auto.

”Printr-un management bun al crizei, suntem puternici din punct de vedere financiar și ne-am întărit rezistența”, a subliniat Diess.

aCESTA intenționează ca Volkswagen să depășească Tesla și să devină producătorul de automobile electrice numărul unu din lume până în 2025, bazându-se pe oferta sa mai mare de produse care acoperă mașini de lux și premium și mărci de volum.

Volkswagen a livrat anul trecut aproximativ 452.000 de vehicule electrice la nivel global și urmărește ca jumătate din producția sa globală să fie complet electrică până în 2030.

Prețurile ar putea să crească în continuare în acest an pe fondul creșterii costurilor materiilor prime, a declarat șeful de achiziții, Murat Aksel.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
masini electrice