Volkswagen l-a înlocuit pe Herbert Diess de la conducerea brandului VW. Diess rămâne CEO al grupului Volkswagen

Volkswagen l-a înlocuit pe Herbert Diess de la conducerea brandului VW. Diess rămâne CEO al grupului Volkswagen
scris 9 iun 2020

Consiliul de Administrație al Volkswagen AG a decis să-l numească în poziția de CEO al mărcii Volkswagen pe Ralf Brand statter, anterior COO al mărcii, în locul lui Herbert Diess, care conducea atât brandul, cât și grupul VW. Acesta va rămâne CEO al grupului și va păstra controlul asupra mărcii în Consiliul de Administrație al grupului.

Ralf Brandstatter va prelua funcția de CEO al mărcii VW de la 1 iulie, dată la care Herbert Diess va rămâne doar CEO al Volkswagen AG, grupul care deține cele 12 branduri. „Compania își întărește structurile de top management”, se precizează în comunicatul oficial. „Volkswagen a încheiat cu succes prima fază a strategiei Transform 2025+. Compania se îmbarcă acum pentru următoarea fază”, se arată în anunț, făcându-se referiri la ținta de 1,5 milioane de mașini electrice pe care compania și-a propus să le vândă în următorii 5 ani. Tocmai aceste mașini au stat la baza acestei schimbări, potrivit informațiilor neoficiale, Herbert Diess fiind „pedepsit” pentru faptul că lansarea modelului ID.3 a fost umbrită de problemele de software apărute. De asemenea, v ânzările noului Golf 8 au fost oprite mai multe zile, din cauza unei probleme de software. Inițial, s-a vehiculat un alt nume în locul lui Diess, respectiv cel al lui Oliver Blume, șeful mărcii Porsche.

Această mutare a creat și unele animozități în rândul conducerii companiei. Consiliul de Supervizori ai VW AG l-a chemat pe Herbert Diess la discuții, pe marginea comentariilor făcute de acesta în cadrul unei întâlniri cu circa 4000 de manageri ai grupului. El și-a exprimat nemulțumirea față de „scurgeri ale discuțiilor confidențiale” din Consiliul de Supraveghere, argumentând că ar putea fi afectată imaginea grupului în fața autorităților SUA, care monitorizează timp de trei ani compania germană, ca urmare a scandalului Dieselgate.

Promisiune de la ministru: În intervalul 15 iunie - 15 septembrie, pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreținere CITEȘTE ȘI Promisiune de la ministru: În intervalul 15 iunie - 15 septembrie, pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreținere

O zi mai târziu, Consiliul de Supraveghere, care este format în marea lui majoritate din puternici acționari ai companiei, a transmis un comunicat prin care este anunțat public faptul că Herbert Diess și-a cerut scuze, iar consiliul le-a acceptat. „Dr. Diess a declarat că aceste afirmații au fost nepotrivite și greșite. Membrii Consiliului de Supraveghere  a acceptat scuzele Dr. Diess și va continua să-l susțină în activitatea sa”.

Volkswagen a anunțat și plecarea din companie a lui Stefan Sommer, șeful de achiziții al mărcii. Potrivit anunțului oficial, acesta pleacă „amical în urma unei înțelegeri mutuale”, la cererea lui, aparent fără legătură cu problemele de producție ale ID.3 și Golf.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
herbert diess