Volkswagen pregătește concedieri - eliminarea a 30.000 de locuri de muncă

Volkswagen pregătește concedieri - eliminarea a 30.000 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Volkswagen AG ia în considerarea reducerea a până la 30.000 de locuri de muncă pentru scăderea costurilor și îmbunătățirea competitivității, pe fondul concurenței din partea Tesla, a anunțat publicația germană Handelsblatt, citând o prezentare făcută de directorul general Herbert Diess Consiliului de Supervizare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu există niciun dubiu că trebuie să rezolvăm problema competitivității fabricii noastre din Wolfsburg, pe fondul noilor intrați pe piață. Dezbaterea este acum în desfășurare și sunt deja multe idei bune. Nu există scenarii concrete", a explicat purtătorul de cuvânt al VW, Michael Manske, când a fost rugat să comenteze informația.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Un purtător de cuvânt al Consiliului angajaților Volkswagen a spus că, deși nu comentează speculațiile, cum ar fi dacă Diess a făcut declarațiile, "o reducere de 30.000 de locuri de muncă este absurdă și nefondată", scrie Agerpres.

De asemenea, Volkswagen ia în considerarea listarea diviziei sale energie și de încărcare a vehiculelor electrice, în plus față de planurile privind o Ofertă Publică Inițială (IPO) pentru divizia de baterii, a afirmat directorul de tehnologie Thomas Schmall într-un interviu acordat miercuri revistei Manager Magazin.

Încă nu s-a decis nimic și va dura probabil doi ani până când noile companii sunt consacrate și pregătite pentru listare, a apreciat Schmall.

Acesta a adăugat: "Va trebui de asemenea să gândim în ansamblu", referindu-se la modelul Tesla cu propria sa rețea de încărcare, sisteme solare pentru electricitate verde și polițe de asigurare auto.

Tesla produce mașina sa Model 3 în 10 ore, în timp ce Volkswagen are nevoie de 30 de ore pentru un automobil ID.3.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
locuri de munca