Volkswagen va plăti 193 de milioane de lire unor clienți britanici, în scandalul ”Dieselgate” din 2015

Volkswagen va plăti 193 de milioane de lire unor clienți britanici, în scandalul ”Dieselgate” din 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Volkswagen va plăti 193 de milioane de lire sterline (242 de milioane de dolari), ca parte a unui acord extrajudiciar, către aproximativ 91.000 de clienți britanici, în așa-numitul scandal ”dieselgate” izbucnit în 2015, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen (VW) și-a cerut din nou scuze miercuri clienților din Anglia și Țara Galilor, angajându-se să reconstruiască încrederea.

”Acordul este o altă etapă importantă, deoarece grupul Volkswagen continuă să lase în urmă evenimentele profund regretabile care au avut loc până în septembrie 2015”, a declarat Philip Haarmann, directorul juridic al VW, într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ Free Now iese din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Free Now iese din România

Dar compania, care contribuie, de asemenea, la costurile juridice ale reclamanților și la alte taxe, nu a admis nicio implicare în răspundere, cauzalitate sau pierdere, afirmând însă că este mai prudent să încheie un acord, având în vedere costurile unui proces, scrie News.ro.

Volkswagen a spus că aproximativ 11 milioane de mașini în întreaga lume - și 1,2 milioane în Marea Britanie - au fost echipate cu software care a înșelat testele de emisii ale motoarelor diesel, menite să limiteze fumul de oxid de azot (NOx).

Așa-numitul scandal ”dieselgate” a declanșat cea mai mare criză de afaceri din istoria Volkswagen, costând până acum compania germană peste 32 de miliarde de euro (34 de miliarde de dolari) în reparații de vehicule, amenzi și costuri legale.

Firmele de avocatură care reprezintă șoferii din Anglia și Țara Galilor, conduse de Slater și Gordon, precum și de Leigh Day, au susținut că VW a înșelat oamenii să cumpere mașini care încalcau reglementările privind emisiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
dieselgate