Volkswagen vrea să investească “miliarde de euro“ într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice - surse

Volkswagen vrea să investească “miliarde de euro“ într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice - surse
scris 28 mai 2016

Volkswagen vrea să investească “miliarde de euro“ într-o fabrică de baterii pentru automobile cu propulsie electrică, în contextul în care producătorul german intenționează să lanseze circa 20 de modele electrice și hibrid până în 2020, au afirmat surse din interiorul companiei pentru publicația germană Handelsblatt.

VW mizează pe automobilele electrice pentru recâștigarea încrederii clienților, iar construirea propriei fabrici de baterii ar reduce dependența companiei față de furnizorii externi. În prezent, și producătorul de automobile electrice Tesla lucrează la construirea unei fabrici de baterii în statul american Nevada, proiectul urmând să fie finalizat în această vară.

Volkswagen este implicat într-un scandal de proporții după ce agenția de mediu din SUA a acuzat grupul că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a aproape 600.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Vești proaste pentru Ford: Proiectarea centurii Slatina a întârziat, iar centura Balș e doar la stadiu de avizare CITEȘTE ȘI Vești proaste pentru Ford: Proiectarea centurii Slatina a întârziat, iar centura Balș e doar la stadiu de avizare

Potrivit estimărilor grupului german, răscumpărarea automobilelor diesel echipate cu softul care permite trucarea testelor de mediu va costa Volkswagen aproape 8 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile cu litigiile și eventualele amenzi vor ajunge la 7 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
masini electrice
tesla
emisii
scandal