Volvo a primit cea mai mare comandă de camioane electrice de până acum

Volvo a primit cea mai mare comandă de camioane electrice de până acum
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2021

Constructorul suedez de vehicule comerciale Volvo Trucks a anunțat miercuri că a primit o comandă pentru 100 de camioane electrice de la firma de shipping DFDS, aceasta fiind cea mai mare comandă pentru camioane electrice primită până acum de firma suedeză, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volvo Trucks, principala marcă de camioane a grupului AB Volvo, a precizat că livrările vor începe în trimestrul patru al anului 2022. Modelul de camion electric FM Electric are o autonomie de până la 300 de kilometri, și va fi utilizat atât pe distanțe scurte și lungi în Europa, scrie Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Volvo, care a început producție de serie a camioanelor electrice în 2019, mizează ca în 2030 jumătate din livrările sale globale de camioane să fie modele electrice.

"Suntem încântați să vedem că interesul crescut în rândul clienților noștri începe să se reflecte în comenzile primite de firma noastră", a declarat președintele Volvo Trucks, Roger Alm.

O tranziție "verde" în sectorul transportului, care este responsabil pentru aproximativ un sfert din emisiile globale de CO2, este considerată crucială pentru atingerea obiectivelor climatice globale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
camioane electrice