Volvo Cars recheamă sute de mii de mașini din cauza airbagurilor care pot deveni mortale în cazul unui accident

Volvo Cars recheamă sute de mii de mașini din cauza airbagurilor care pot deveni mortale în cazul unui accident
scris 6 oct 2021

Volvo Cars recheamă în service 460.769 de mașini, modele mai vechi, din cauza airbagurilor care pot deveni mortale în cazul unui accident, transmite Reuters.

Problema apare atunci când este activat airbagul din cauza unei coliziuni. Fragmente ale dispozitivului de umflare ar putea fi proiectate în exterior și, în cel mai rău caz, să lovească pasagerul, fiind posibil să provoace răni și chiar moartea, a informat compania autoritățile de reglementare din Statele Unite, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Volvo, deținută de compania chineză Geely, care a confirmat recent că intenționează să se listeze la bursă, are cunoștință de un astfel de incident cînd airbagul s-a rupt și a provocat moartea unei persoane, potrivit documentelor depuse la Administrația pentru Siguranța Autostrăzilor Naționale.

Rechemarea include modelele S80 din perioada 2001-2006 și S60 din anii 2001-2009. Vehiculele au fost fabricate în perioada mai 2000-martie 2009.

Peste jumătate din vehiculele rechemate, respectiv 259.383, sunt în Statele Unite.

Volvo nu a dezvăluit costul așteptat pentru înlocuirea airbagurilor.

Componentele airbagurilor folosite pe vehiculele Volvo au fost furnizate de compania suedeză AutoLiv și de compania germană ZF, potrivit documentelor depuse de compania la autoritatea americană de reglementare.

O rechemare masivă de 67 de milioane de airbaguri fabricate de furnizorul japonez Takata a costat industria auto miliarde de dolari și a determinat compania să ceară intrarea în faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo cars
airbag