VW și-a propus să câștige 1 miliard de euro din servicii de e-mobility, în primii 5 ani

VW și-a propus să câștige 1 miliard de euro din servicii de e-mobility, în primii 5 ani
scris 23 dec 2018

Marca Volkswagen țintește venituri de 1 miliard de euro din viitoarea platformă în cloud dedicată vehiculelor conectate, prin care clienții vor putea comanda servicii diverse pentru ei sau mașinile lor.

Șeful vânzărilor Volkswagen, Jurgen Stackman, a declarat jurnaliștilor că business-planul platformei de cloud, care va vinde servicii vehiculelor conectate, țintește venituri de 1 miliard de euro până în 2025. Platforma ar trebui să fie funcțională peste aproximativ un an și va oferi servicii de e-mobility, de la car-sharing, la rezervări de locuri de parcare, upgrade-uri pentru mașini și altele de acest gen. Platforma este dezvoltată împreună cu Microsoft.

Volkswagen anunțase anterior că intenționează să conecteze întreaga flotă de vehicule a mărcii existentă pe piață, ceea ce înseamnă că, acolo unde este posibil, mașinile vor suferi un upgrade pentru conectivitate. Practic, cele mai multe din automobilele VW produse după 2008 își pot instala Volkswagwen Connect, care permite apoi conectarea mașinii cu telefonul pentru furnizarea de date și informații privind vehiculul.

Săptămâna acesta, Volkswagen a anunțat că a cumpărat de la Volvo pachetul majoritar de acțiuni în WirelessCar, o companie de conectivitate pentru flote.

FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților CITEȘTE ȘI FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților

Volkswagen are o întârziere semnificativă în fața constructorilor rivali din Germania, BMW și Daimler, în special din cauza scandalului diesel, care a generat cheltuieli uriașe pentru companie în ultimii trei ani, fiind oprite, astfel, multe din proiectele de investiții.

Volkswagen lansează luna aceasta, mai întâi în Germania și apoi în restul țărilor europene, brandul IQ.DRIVE, care va cuprinde toate tehnologiile de conectare și infotainment de la bordul mașinilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
e-mobility
platforma cloud
volkswagen we
iq drive