Wizz Air lansează noi curse din România

Wizz Air lansează noi curse din România
scris 4 oct 2019

Compania Wizz Air a anunțat, joi, deschiderea a șase noi rute externe de pe Aeroportul din Iași, către Barcelona, Berlin, Bari, Torino, Verona și Londra-Southend. Cursele vor fi introduse din vara anului viitor.

Oficialii companiei aeriene susțin că zborurile vor începe din vara anului 2020, biletele fiind puse deja în vânzare, scrie News.ro.

Totodată, vor crește frecvențele săptămânale pe patru rute deja existente, către Roma, Bologna, Bruxelles și Tel Aviv.

Ford și Mahindra au semnat un acord istoric și își unesc forțele pe piața din India CITEȘTE ȘI Ford și Mahindra au semnat un acord istoric și își unesc forțele pe piața din India

"Sunt încântat că după anunțul extinderii bazei de la București venim cu vești bune și pentru Iași. Deschidem șase noi rute de la Iași către Barcelona, Berlin, Bari, Torino, Verona și Londra-Southend. Vom aloca o a treia aeronavă de tip Airbus A320 bazei de la Iași. Anul viitor ajungem la 20 de rute pe aeroportul din Iași", a declarat, joi, într-o conferință de presă Stephen Jones, managing director în cadrul Wizz Air.

Directorul aeroportului ieșean, Cătălin Bulgariu, a precizat că în acest an traficul va atinge 1,4 milioane de pasageri, el anticipând că anul viitor, aeroportul din Iași va depăși la acest capitol aeroportul din Timișoara și se va clasa pe locul trei, după București și Cluj.

“Dacă lucrurile merg cum ne dorim, putem ajunge la patru milioane de pasageri în anul 2030“, a precizat Cătălin Bulgariu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a spus că modernizarea terminalului de pasageri rămâne o prioritate.

“Atragem la Iași călători din Republica Moldova și chiar din Ucraina. Suntem un aeroport important în regiune, iar numărul mare de zboruri înseamnă și evenimente noi care se pot organiza la Iași“, a declarat șeful CJ Iași, Maricel Popa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
wizz air
iasi
curse