Biletele de avion spre Dubai s-au scumpit cu 50% în ianuarie, dar s-ar putea ieftini din februarie. Cele mai căutate destinații europene de plajă: Tenerife și Palma de Mallorca

Biletele de avion spre Dubai s-au scumpit cu 50% în ianuarie, dar s-ar putea ieftini din februarie. Cele mai căutate destinații europene de plajă: Tenerife și Palma de Mallorca
scris 22 ian 2021

Prețurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie a acestui an, de la 287 euro în medie în urma cu un la peste 430 euro, însă prețurile ar putea scădea din februarie, când principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai. În luna decembrie au călătorit la Dubai peste 2.000 de români pe săptămână.

Lipsa restricțiilor în destinațiile exotice, numărul scăzut de cazuri COVID și măsurile anunțate de aeroporturi, de companiile aeriene și de resorturi au contribuit la creșterea interesului românilor pentru vacanțe exotice. Astfel, în lunile decembrie și ianuarie s-au înregistrat creșteri cu până la 400% pentru destinații exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar și pentru destinații din zona Golfului Arabiei, precum Dubai și Abu Dhabi, conform news.ro.

”Statele din Orientul Mijlociu și din zona Golfului Arabiei au fost în ultimii ani o destinație căutată de românii care își doreau soare și plajă în lunile de iarnă. Pe fondul înjumătățirii zborurilor spre Dubai și a creșterii numărului de cereri de bilete de avion, prețurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie, 2021. Astfel, dacă în urma cu un an românii plăteau 287 euro pentru un bilet de avion în Dubai și aveau la dispoziție trei companii aeriene pentru această călătorie, anul acesta prețul mediu al lunii ianuarie a depășit 430 euro pentru un bilet de avion în condițiile în care doar o companie aeriană a mai operat zboruri spre principala destinație de călătorie din zona Golfului”, spun reprezentanții companiei.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Se așteaptă o scădere a tarifelor de avion spre Dubai, odată cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost începând cu luna februarie.

”Dubai-ul este fără îndoială cea mai căutată destinație din zona Golfului de către români. În ciuda prețurilor mai mari decât anul trecut, în luna decembrie au călătorit la Dubai peste 2.000 de români pe săptămână. Începând cu luna februarie, principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai și ne așteptăm la o scădere a prețului până aproape de nivelul anului trecut. Totodată, începând cu luna ianuarie un mare operator low cost va relua zborurile spre Abu Dhabi și ne așteptăm la o creștere a cererii și pentru această destinație”, a declarat Claudia Tocilă, director de mmarketing Vola.ro.

Insulele Canare si Baleare sunt cele mai căutate destinații europene de plajă.

PayPoint, noua aplicație de gestiune a facturilor și plăților online CITEȘTE ȘI PayPoint, noua aplicație de gestiune a facturilor și plăților online

”Pentru românii care preferă plajele paradisiace situate mai aproape de casă, insulele Spaniei au fost o opțiune viabilă în perioada iernii. Astfel, Tenerife și Palma de Mallorca se află printre primele alegeri ale românilor care caută în perioada aceasta o vacanță cu soare în Europa. Prețurile încep de la 115 euro de persoană”, adaugă aceasta.

Trendurile anului 2021 vor fi rezervările last minute și datele de călătorii flexibile.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

„În rezervările efectuate de turiștii români se observă deja câteva trenduri pentru începutul anului 2021. Spre exemplu, putem spune deja că predomină rezervările last minute, cu 3-7 zile înainte de călătorie. Pentru destinațiile îndepărtate a crescut perioada călătoriei la minimum 10 zile sau chiar două săptămâni, spre deosebire de anii anteriori când românii preferau sa aibă mai multe vacanțe și mai scurte ca durată”, a completat aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai
avion