BlackPeak Capital a încheiat capitalizarea fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Bani pentru IMM-uri din România. Investiție BCR Pensii. Fondul a semnat cu Raul Ciurtin pentru Verdino Green Foods

BlackPeak Capital a încheiat capitalizarea fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Bani pentru IMM-uri din România. Investiție BCR Pensii. Fondul a semnat cu Raul Ciurtin pentru Verdino Green Foods
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2022

BlackPeak Capital a încheiat runda finală de finanțare a fondului Southeast Europe Growth Equity Fund, la valoarea de 126 de milioane de euro, depășind ținta inițială, de 120 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 14 iunie, BlackPeak Capital a încheiat prima rundă de capitalizare, cu 68,5 milioane euro, a fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, dintr-o țintă finală de 120 milioane euro.

Fondul vizează investiții de capital între 5 și 15 milioane de Euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia.

Southeast Europe Growth Equity Fund are sediul în Luxemburg și este susținut de Fondul European de Investiții, BERD, IFC, Erste Asset Management și de principalele fonduri regionale de pensii.

EXCLUSIV Locul din România vizat de gigantul Varta pentru investiția strategică de un miliard euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Locul din România vizat de gigantul Varta pentru investiția strategică de un miliard euro

Fondul a realizat deja o primă investiție din România în Verdino Green Foods, din industria de alternative vegetale la produsele din carne, fondată de Raul Ciurtin.

Prin intermediul fondului Southeast Europe Growth Equity Fund, companiile mici și mijlocii dinamice din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia pot avea acces la investiții între 5 și 15 milioane de Euro. Fondul se concentrează pe încheierea de parteneriate cu antreprenorii remarcabili din regiune, care au ambiția de a construi companii care vizează internaționalizarea pe baza inovației continue, a creșterii organice și a achizițiilor suplimentare. Fondul are o abordare sectorială generalistă, cu o preferință puternică pentru sectoarele IT/software, producție de nișă, servicii de afaceri, asistență medicală și sectoare de consum.

„Vedem din ce în ce mai multe companii în România, care au un nivel de competitivitate foarte ridicat în raport cu concurenții lor globali în ceea ce privește calitatea produselor și serviciilor și suntem foarte încântați să colaborăm cu acestea pentru a le ajuta în planurile lor de expansiune regională și globală”, afirmă Niklar Pichler, managing partner al BlackPeak Capital. 

Fondul se bazează pe istoricul BlackPeak Fund I, prin care au fost realizate investiții în 12 companii, inclusiv în lideri mondiali în inovare, cum ar fi Walltopia, International Power Supply, Software Group, Digitall și altele. BlackPeak Capital își menține angajamentul de a avea un impact pozitiv semnificativ economic, social și de mediu. Fondul beneficiază de sprijinul Invest BG, precum și de cel al  Uniunii Europene prin Equity Facility for Growth creat prin Regulamentul (UE) nr. 1287/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 de instituire a unui program pentru competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii (COSME) (2014 – 2020).

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de 5-10 milioane EUR în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii din regiune, care au ambiția de a construi companii de talie mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul European de Investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena. 

viewscnt
Afla mai multe despre
blackpeak capital
finantare
bani