Comisia de buget a Congresului SUA: Creștere economică de 2,2% în 2020 și deficit bugetar de 1.015 miliarde dolari

Comisia de buget a Congresului SUA: Creștere economică de 2,2% în 2020 și deficit bugetar de 1.015 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2020

Economia Statelor Unite va înregistra în 2020 o creștere economică ”solidă”, de 2,2%, și un deficit al bugetului federal de 1.015 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Comisiei de buget a Congresului, care este bipartizană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Deși economia va avea o bază solidă în 2020, care este an cu alegeri prezidențiale, Comisia a notat că există condiții pentru ”o inflație și dobânzi mai ridicate, după un deceniu în care acestea s-au menținut, în medie, la un nivel scăzut”, scrie News.ro.

În acest an vor fi observate aprecieri ale inflației și ale dobânzilor, care vor continua până în 2022, înainte de a se tempera în 2023, potrivit estimărilor.

Fashion Days a trecut pentru prima dată pe profit și pregătește intrarea în alte țări și magazine offline CITEȘTE ȘI Fashion Days a trecut pentru prima dată pe profit și pregătește intrarea în alte țări și magazine offline

În previziunile economice și bugetare actualizare pentru viitorul deceniu, Comisia afirmă că cheltuielile de consum, stimulate de creșterea salariilor și avuția gospodăriilor, vor rămâne solide.

Dar deficitele bugetare vor fi în medie de 1.300 de miliarde de dolari pe an în perioada 2021-2030, un nivel pe care unii analiști îl consideră nesustenabil.

Estimările Comisiei se bazează pe faptul că legislația actuală referitoare la taxe și cheltuielile vor rămâne în general nemodificate.

În 2009, deficitul bugetar al Statelor Unite a atins 1.400 de miliarde de dolari, în urma recesiunii severe declanșată cu doi ani înainte.

Deficitele masive consemnate în prezent vor continua în următorii ani, potrivit estimărilor, chiar dacă circumstanțele economice suntt mult mai bune și ar trebui să fie ținute mai mult sub control, potrivit unor numeroși economiști și decidenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie sua
congres
deficit bugetar