Cristian Nacu, unul dintre cei mai importanți Senior Advisor, pleacă de la Enterprise Investors, fostul proprietar al rețelei de magazine Profi

Cristian Nacu, unul dintre cei mai importanți Senior Advisor, pleacă de la Enterprise Investors, fostul proprietar al rețelei de magazine Profi
scris 27 iun 2017

Cristian Nacu, Senior Advisor la Enterprise Investors, va părăsi această funcție, el declarând pentru Profit.ro că va pleca din companie începând cu 1 iulie.

Nacu este Senior Advisor al Enterprise Investors din iulie 2015, după ce anterior, din iunie 2007, a ocupat o poziție de Partner al companiei.

Anterior, în intervalul 1999-2005, a fost Investment Officer la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total care depășește 2 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde euro în 137 de companii într-o gamă largă de sectoare și au vândut 121 companii realizând încasări brute de aproape 3,4 miliarde euro.

Tranzacție germano-italiană pe piața de construcții din România: Baupartner cumpără Magnetti CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-italiană pe piața de construcții din România: Baupartner cumpără Magnetti

În România, Enterprise Investors are o prezență constantă din anul 2000, iar în prezent are în portofoliu firma de construcții Macon Deva. În aprilie 2016 a anunțat achiziția rețelei de magazine de jucării Noriel pentru 24 de milioane de euro.

În noiembrie 2016, Enterprise Investors a vândut rețeaua de magazine Profi către fondul de investiții Mid Europa pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nacu
enterprise
profi