DOCUMENT Pro TV cere Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți

DOCUMENT Pro TV cere Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți
scris 20 nov 2018

Pro TV solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, în cuantum total echivalent de peste 1 milion de euro.

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alți solicitanți, precum casele de producție Frame Film și Castel Film, pentru diferite proiecte.

DOCUMENT Pro TV cere Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți

Profit.ro a relatat anterior că producătorii de film pot aplica, din 12 octombrie, pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual. Producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.

Proiectele producătorilor de film vor fi selectate de către o comisie din care fac parte Dan Pița, regizor și scenarist, Adrian Titieni, actor, profesor universitar doctor, președinte onorific UNATC, Kevin Dillon, actor, Sterian Alexandru, doctor în cinematografie, și Stan McCoy, președintele Motion Picture Association of America (MPAA).

viewscnt
Afla mai multe despre
filme
cinema