Earlybird Digital East, Seedcamp și Credo Ventures, primii trei investitori în UiPath, și-au multiplicat investiția de peste 2.500 de ori

Earlybird Digital East, Seedcamp și Credo Ventures, primii trei investitori în UiPath, și-au multiplicat investiția de peste 2.500 de ori
scris 23 apr 2021

Earlybird Digital East, Seedcamp și Credo Ventures, primii trei investitori în UiPath, și-au multiplicat investiția de peste 2.500 de ori, după listarea companiei pe bursă.

Cele trei fonduri au investit 1,6 milioane dolari, în 2015, pentru 20% din companie. Fondurile mai dețin 10%, care valorează azi peste 4 miliarde dolari.

Miercuri, UiPath a fost listată la Bursa de la New York, fiind prima companie românească ce reușește această performanță, în urma unui IPO care a evaluat compania la 29 de miliarde de dolari. La scurt timp după deschiderea Bursei de la New York, acțiunile UiPath se tranzacționau între 62 și 64 dolari, în creștere cu 14% față de intervalul de preț vizat cu ocazia Ofertei sale Publice Inițiale (IPO). Producătorul de software a reușit să vândă 23,89 milioane acțiuni la un preț de 56 dolari per acțiune și a strâns 1,34 miliarde de dolari.

Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii? CITEȘTE ȘI Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii?

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania și-a mutat sediul general în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
claudiu năsu
uipath