Enel X a lansat JuiceRoll Race Edition, noua infrastructură de încărcare special concepută și dezvoltată pentru MotoE

Enel X a lansat JuiceRoll Race Edition, noua infrastructură de încărcare special concepută și dezvoltată pentru MotoE
scris 29 apr 2021

Enel X, în calitate de partener oficial de încărcare inteligentă a Cupei Mondiale FIM Enel MotoE („MotoE”), a lansat JuiceRoll Race Edition, noua infrastructură de încărcare special concepută și dezvoltată pentru MotoE, care va fi utilizată începând cu prima cursă a celui de-al treilea sezon al competiției, ce va avea loc la Jerez de la Frontera (Spania) pe 2 mai 2021. JuiceRoll Race Edition este o infrastructură de reîncărcare pentru curse, cu stocare internă și două unități interconectabile, și anume o unitate semi-mobilă (SMU) și o unitate mobilă (MU); acest dispozitiv poate încărca o motocicletă electrică în aproximativ 40 de minute.

„Suntem mândri să lansăm o nouă infrastructură inteligentă pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE, subliniind angajamentul nostru de a dezvolta tehnologii inovatoare pentru eMotorsports. Acest dispozitiv de ultimă generație necesită mai puțină energie din rețea datorită sistemului de stocare încorporat, asigurând în același timp mai multă energie pentru cursă printr-o unitate de încărcare mobilă ce poate încărca motocicletele și la linia de start. Vedem eMotorsports ca pe un laborator pentru tehnologii inteligente de încărcare, iar scopul este de a aduce inovația de pe pistă în viața de zi cu zi. Dezvoltăm soluții pentru a face sporturile cu motor mai sustenabile, menținând același nivel de performanță și competitivitate”, spune Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

SMU, situat în zona de încărcare a ePaddock, este o unitate semi-mobilă cu o ieșire de 50 kW DC, o intrare de curent alternativ din rețea de până la 22 kW și un sistem de stocare încorporat de 51 kWh. Energie suplimentară poate fi asigurată prin șaizeci de panouri solare bifaciale 3Sun, pentru o capacitate totală instalată de 21 kWp , montată în zona de încărcare. Datorită acestui sistem complet, care cuprinde stocare alături de instalații fotovoltaice, puterea solicitată din rețea în timpul încărcării este limitată la 4-5 kW în condiții normale de funcționare. MU este un încărcător DC de 10 kW mobil, alimentat de SMU și echipat cu un sistem de stocare încorporat de 6 kWh, care permite unității să încarce motocicletele în timp ce se află pe pistă și la linie de pornire. Mai exact, MU permite o încărcare în șapte minute la linia de start, permițând motocicletelor să parcurgă o distanță mai mare decât în sezoanele anterioare.

În timpul sesiunii de încărcare în ePaddock, JuiceRoll Race Edition poate furniza motocicletelor până la 1 MW prin 20 de încărcătoare, solicitând doar 100 kW de la panourile solare și din rețea, în condiții normale de funcționare, datorită sistemului de stocare încorporat. Dacă este necesar, bateriile permit încărcătoarelor să funcționeze fără conectarea la rețea, deoarece pot să compenseze orice scădere de tensiune sau întrerupere din rețea și să încarce motocicletele în siguranță.

Alte caracteristici noi, distinctive ale JuiceRoll Race Edition includ:

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

• MU poate alimenta încălzitoarele electrice pentru anvelope în timp ce se află în ePaddock, pe pistă și la linia de start, precum și în timpul transferurilor între aceste zone, deoarece menținerea caldă a anvelopelor este esențială pentru o performanță optimă a motocicletei;
• Sistemul general este monitorizat și controlat de la distanță, gestionând sarcinile de energie pentru a optimiza alimentarea cu energie electrică din rețea.

JuiceRoll Race Edition înlocuiește JuicePump 50 utilizat în primul și cel de-al doilea sezon ale Cupei Mondiale FIM Enel MotoE.

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii care accelerează inovarea și conduc tranziția energetică. Lider global în sectorul soluțiilor energetice avansate, Enel X gestionează servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pentru circa 6 GW de capacitate totală la nivel global și 123 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum și circa 186.000 de puncte de încărcare1 pentru vehicule electrice puse la dispoziție pe tot globul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
moto