289 de mineri de la Societatea de Închideri Mine au intrat în preaviz de muncă

289 de mineri de la Societatea de Închideri Mine au intrat în preaviz de muncă
scris 2 dec 2019

Un număr de 289 de mineri de la exploatările de cărbune Paroșeni și Uricani au intrat în preaviz de încetare a relațiilor de muncă, contractul lor de muncă încheiat cu Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) urmând să se încheie pe 30 decembrie, a declarat luni președintele Sindicatului 'Huila', Laszlo Domokos.

"De la mina Paroșeni vor pleca 141 de mineri, iar de la Uricani, 129 de angajați. Lor li se adaugă 19 oameni din personalul tehnico-administrativ", a precizat liderul sindical, potrivit Agerpres.

Liberty Galați, preluat de miliardarul Gupta, cumpără cocs de la cel mai mare producător de cărbune din Europa CITEȘTE ȘI Liberty Galați, preluat de miliardarul Gupta, cumpără cocs de la cel mai mare producător de cărbune din Europa

Personalul disponibilizat va beneficia de venituri de completare și de vechime în muncă pentru maxim 24 de luni, o parte dintre cei care pleacă apropiindu-se deja de vârsta de pensionare.

Cele două exploatări de cărbune din Valea Jiului vor intra, de la 1 ianuarie 2020, într-o nouă etapă a procesului de închidere și ecologizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mineri
paroșeni
uricani