Acord privind livrarea de gaz între Ungaria și Ucraina

Acord privind livrarea de gaz între Ungaria și Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2021

Ungaria a semnat un acord cu Ucraina privind livrarea unei capacități garantate de gaz naturale Kievului, începând din 1 ianuarie 2022, informează joi MTI, citându-l pe Serghei Makogon, CEO al operatorului ucrainean de transport GTSOU.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit acordului, Ucraina va putea importa zilnic până la 8 milioane de metri cubi de gaz de pe piața europeană, via Ungaria, prin intermediul operatorului ungar FGSZ (Foldgazszallito), scrie Agerpres.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

"Introducerea capacității garantate de import din Ungaria contribuie la diversificarea surselor de gaz și întărirea securității energetice a Ucrainei", a subliniat într-o declarație GTSOU. Traderii ucraineni de gaz vor avea astfel acces și la terminalul pentru gaz natural lichefiat de pe insula croată Krk.

Prin acest acord, capacitatea de import a Ucrainei crește cu aproape 30%. În prezent Kievul poate primi 27 mcm pe zi via Slovacia.

Ucraina trebuie să importe gaz pentru a-și asigura peste 30% din consum. În 2020, a cumpărat 15,9 miliarde metri cubi, între care 4,2 miliarde din Ungaria, dar livrările din Ungaria au încetat după ce în septembrie Budapesta a semnat cu compania rusă Gazprom un nou acord pe termen lung de livrare de gaz ocolind Ucraina, notează Reuters.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Ucraina nu a mai importat gaz direct din Rusia învecinată după anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea și susținerea acordată separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
ungaria
ucraina