Afacerile Ariston Thermo Group au depășit 1,4 miliarde de euro anul trecut

Afacerile Ariston Thermo Group au depășit 1,4 miliarde de euro anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2017

Ariston Thermo Group, unul dintre liderii mondiali pe piața de echipamente de încălzire și producere a apei calde menajere, anunță rezultatele financiare raportate anul trecut și, de asemenea, inaugurarea centrului de cercetare și dezvoltare Ariston Thermo Innovative Technologies, un pol de excelență în dezvoltarea de noi soluții în industria confortului termic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în anul financiar încheiat, grupul a raportat venituri egale cu cele înregistrate în 2015, de 1,43 milioane de euro, în ciuda unui impact negativ raportat de ratele de schimb valutar, de 2%. De asemenea, EBITDA ajustat a ajuns la 178 milioane de euro, în avans cu 2,6%  față de anul anterior. Pe de altă parte, EBIT s-a situat la 128 milioane de euro, în creștere cu 8,8%. Și profitul s-a îmbunătățit cu 3,8%, față de 2015, ajungând astfel la 83 milioane de euro.

De asemenea, la finalul anului, poziția financiară netă pozitivă a fost de 30 de milioane de euro, în creștere cu 23 de milioane de euro, față de 7 milioane de euro, cât a fost raportată în 2015. În plus, cash flow-ul operațional a fost unul pozitiv.

Anul trecut Ariston Thermo a finalizat achiziția a 79% din cadrul companiei NY Thermal Inc., ce deține brandul NTI, lider în America de Nord pe piața de centrale termice murale în condensare și de pardoseală, atât cu funcționare pe gaz, cât și pe combustibil lichid, domestice sau comerciale. Compania, cu sediul central în Saint John, Canada, are 120 de angajați și două unități de producție, cât și o cifră de afaceri de 32 milioane de euro în 2016. Achiziția reprezintă o importantă oportunitate pentru Ariston Thermo de a intra pe piața nord-americană și de a-și întări prezența la nivel internațional. 

Operațiunea \ CITEȘTE ȘI Operațiunea "curățarea" companiilor de stat de dividende: cele românești distribuie statului 90% din profit, cele din Rusia se opun și la 50%

Inovația, esența strategiei de creștere a Grupului, joacă un rol important în dezvoltarea pe viitor, aceasta având la bază o creștere a investițiilor. În acest sens, Ariston Thermo a inaugurat noul centru de dezvoltare și cercetare Ariston Thermo Innovative Technologies. Acesta este situat în Agrate, Italia, și se întinde pe o suprafață de 1.500 mp, având o capacitate de peste 100 de persoane.

La începutul acestui an Laurent Jacquemin a preluat poziția de CEO al grupului Ariston. Cu o experiență de 25 de ani în cadrul companiei, acesta s-a făcut remarcat ca lider cu valori solide, capabil să realizeze schimbări importante și să contribuie la dezvoltarea Grupului, fiind un adevărat suport pentru creșterea companiei atât la nivel de rezultate, cât și raportat la calitate.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group. Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, convenționale și în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Rendamax, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ariston thermo group