ANRE a aprobat decontarea unei sume de peste 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie

ANRE a aprobat decontarea unei sume de peste 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie
scris 30 sep 2022

Suma totală verificată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și transmisă spre decontare a depășit 4,6 miliarde de lei.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.118/2021, situația cererilor pentru perioada aprilie 2022 - martie 2023 arată că sunt 80 de societăți care au depus cereri de decontare. Numărul total al cererilor depuse este de 345, numărul total de cereri aprobate este de 281, în timp ce numărul de cereri neeligibile s-a ridicat la 54, scrie Agerpres.

Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziționate de la firma algeriană Sonatrach CITEȘTE ȘI Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziționate de la firma algeriană Sonatrach

Pe baza aceluiași act normativ, suma transmisă pentru decontare către Ministerul Energiei este de 2,36 miliarde lei, în condițiile în care valoarea totală a cererilor neeligibile este de 10,24 milioane lei iar cuantumul total solicitat este de 2,37 miliarde lei.

ANRE precizează că diferența de 10 cereri depuse pentru decontare reprezintă cererile care se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele și documentele justificative solicitate de către experții alocați, verificarea și determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

În conformitate cu OUG 27/2022, datele autorității de reglementare arată astfel: număr total societăți care au depus cereri - 74, număr total cereri depuse - 240, număr total cereri aprobate, clienți casnici - 69, număr total cereri aprobate, clienți noncasnici - 106, număr total cereri aprobate, clienți casnici și noncasnici - 175, număr total cereri neeligibile, clienți casnici - 3, număr total cereri neeligibile, clienți noncasnici - zero, suma transmisă către Ministerul Energiei (clienți noncasnici) - 1,16 miliarde lei, suma transmisă către ANPIS (clienți casnici) - 1,1 miliarde lei, suma transmisă (clienți casnici și noncasnici) - 2,26 miliarde lei.

"Diferența de 65 cereri depuse pentru decontare reprezintă cererile care se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele și documentele justificative solicitate de către experții alocați, verificarea și determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate", menționează Autoritatea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
energie