Autoritățile britanice vor investiga dacă reducerea taxelor pe carburanți a fost transferată consumatorilor, în contextul prețurilor record

Autoritățile britanice vor investiga dacă reducerea taxelor pe carburanți a fost transferată consumatorilor, în contextul prețurilor record
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2022

Guvernul de la Londra a solicitat autorității de supraveghere a concurenței din Marea Britanie să analizeze piața de retail a combustibililor pentru a vedea dacă o reducere a taxelor a fost transferată consumatorilor, deoarece prețurile la pompă au atins niveluri fără precedent, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Secretarul pentru afaceri Kwasi Kwarteng a declarat că ancheta va afla de ce prețurile combustibililor cresc întotdeauna rapid, dar scad încet, scrie News.ro.

IKEA a trecut în România de borna de 1 miliard lei afaceri și și-a triplat profitul. Grupul pregătește investiții de 3 miliarde de euro în magazine existente și noi, inclusiv în România CITEȘTE ȘI IKEA a trecut în România de borna de 1 miliard lei afaceri și și-a triplat profitul. Grupul pregătește investiții de 3 miliarde de euro în magazine existente și noi, inclusiv în România

Prețurile petrolului a crescut la nivel mondial, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia și a redeschiderii  economiilor după pandemie.

Marea Britanie a redus în martie taxele aplicate combustibililor cu 5 pence pe litru, pentru de un an, într-un pachet de sprijin 5 miliarde de lire sterline (6,2 miliarde de dolari), pentru a ușura povara suportată de populație, pe fondul agravării crizei costului vieții.

Cu toate acestea, prețurile au continuat să crească, iar costul mediu al umplerii rezervorului unei mașini de familie a crescut pentru prima dată la peste 100 de lire sterline, săptămâna trecută, potrivit companiei de date Experian Catalist.

”Britanicii sunt pe bună dreptate frustrați că pachetul de 5 miliarde de lire nu pare să fi fost întotdeauna transferat la prețurile de retail și că în unele orașe prețurile rămân mai mari decât în ​​orașe similare, din apropiere”, a afirmat Kwarteng într-o scrisoare către și Autoritatea pentru Piețe și Concurență (CMA).

El a spus că analiza ar trebui să ia în considerare sănătatea concurenței pe piață, factorii regionali, inclusiv concurența localizată, și orice pași suplimentari pe care guvernul sau CMA ar putea să îi ia pentru a întări concurența. El a cerut un raport inițial până pe 7 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
carburanti