Benzină mai ieftină și fonduri suplimentare pentru a-i ajuta pe germani să facă față costurilor cu energia

Benzină mai ieftină și fonduri suplimentare pentru a-i ajuta pe germani să facă față costurilor cu energia
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2022

Angajații și familiile din Germania vor primi fonduri suplimentare, tichete pentru benzină mai ieftină și pentru reducerea prețului la transportul public, pentru a face față creșterii masivă a prețurilor energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat coaliția aflată la guvernare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, a declarat că volumul planificatelor măsuri ar trebui să fie similar cu primul pachet de facilități fiscale convenit luna trecută, evaluat la 16 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

"Coaliția crede că noi, poporul și economia, trebuie să ne protejăm pe termen scurt și pentru o perioadă limitată în fața acestor creșteri enorme de prețuri", a afirmat Lindner.

Conform acordului, angajații care plătesc impozit pe venit vor primi o singură dată o despăgubire pentru prețul energiei de 300 de euro, ca supliment la salariile lor. În plus, familiile vor primi o singură dată un bonus de 100 de euro per copil, suma fiind dublă la familiile cu venituri scăzute.

Prețul biletelor la transportul public va fi redus la nouă euro pe lună, timp de trei luni. Taxa pe combustibil va fi redusă la rata minimă din Europa timp de trei luni, ceea ce, susține Lindner, ar trebui să reducă prețurile la pompă cu 0,30 euro la benzină și cu 0,14 euro la motorină.

Carsten Brzeski, economist șef la ING, susține că măsurile reprezintă un start bun dar nu vor fi suficiente pentru a absorbi impactul prețurilor ridicate deoarece nu includ măsuri pentru sprijinirea companiilor.

De asemenea, coaliția a anunțat măsuri pentru reducerea dependenței Germaniei de gazele rusești și pentru scăderea consumului de energie, prin majorarea condurilor pentru construirea de clădiri eficiente energetic.

Costul măsurilor va fi acoperit printr-un buget suplimentar pentru acest an, care va fi prezentat în aprilie.

Prețurile de vânzare cu amănuntul la benzină și motorină a atins săptămâna trecută maxime istorice în multe țări din lume după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a creat noi tensiuni pe piața petrolului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
germania