Biden cere o anchetă în legătură cu scumpirea benzinei

Biden cere o anchetă în legătură cu scumpirea benzinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2021

Confruntat cu o creștere accentuată a inflației, președintele american Joe Biden a cerut autorității care se ocupă de concurență să verifice comportamentul "eventual ilegal" al companiilor petroliere, al căror preț la benzina de la pompă este tot mai mare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Albă i-a cerut într-o scrisoare președintei Federal Trade Commission (FTC), Lina Khan, "să își îndrepte atenția spre semnele tot mai evidente de comportamente dăunătoare pentru consumatori din partea companiilor de petrol și gaz", scrie Agerpres.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

"FTC are autoritatea să examineze dacă există acțiuni ilegale care afectează bugetele familiilor la pompă. Cred că ar trebuie să începeți imediat", a scris Joe Biden.

Administrația sa se confruntă cu nemulțumirea tot mai mare a americanilor față de inflație, determinată în special de creștere prețurilor la energie.

Joe Biden subliniază că deși prețurile la benzina de la pompă au continuat să se majoreze, "costurile rafinăriilor și industriașilor din domeniul petrolier au scăzut, iar profiturile lor au crescut".

El a denunțat "diferența inexplicabilă" între prețul la petrolul brut și prețul combustibilului la pompă.

"Nu accept ca americanii care muncesc din greu să plătească mult pentru carburant din cauza unor comportamente care încalcă regulile de concurență sau care sunt eventual ilegale", se mai arată în scrisoarea președintelui.

"Prin urmare, cer Comisiei să examineze ce se întâmplă cu piețele de petrol și gaz", a scris el.

Prețul unui galon de benzină la pompă (3,78 litri) a crescut cu mai mult de un dolar în ultimul an, situându-se la o medie de 3,41 dolari la nivel național, conform Asociației Auto Americane (AAA).

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

În această săptămână, în California au fost atinse recorduri din ultimii 20 de ani, prețul ajungând la 4,69 dolari.

Inflația persistentă din SUA devine o provocare pentru administrație, în contextul în care prețurile au crescut cu 0,9% în octombrie. Ea se situează la 6,2% pentru 12 luni, cel mai înalt nivel de după 1990.

Solicitată de AFP, Comisia a refuzat să comenteze anchetele pe care le desfășoară, dar purtătorul său de cuvânt, Peter Kaplan, a spus că "FTC este preocupată de această problemă și o vom analiza".

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
benzina